Markovich Béla: Így kell gondolni a vevőkre!

2021. 01. 25., 14:00

Magasabb szintű felelősségvállalásra van szükség, a vállalkozásoknak segíteni kell a vevőiket, amiben csak tehetik. Azon kell folyamatosan gondolkodni, hogyan lehet könnyebbé, élhetőbbé, szebbé, vidámabbá, szórakoztatóbbá tenni a vevők életét – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője a Trust Summit Kick-Off 2021 konferencián.

Markovich Béla szerint a vállalkozásnak a közvetlen értékesítésen túl segíteni kell célcsoportjának tagjait. Azon kell gondolkodni, mivel lehet hozzájárulni a céljaik megvalósításához, problémáik megoldáshoz.

„Gondolj úgy a vevőidre, mint a barátaidra, akiknek segíteni szeretnél. Gondold végig mit tehet a vállalkozás, hogy jobb és könnyebb legyen a vevőid élete” – tanácsolja a Mapei Kft. ügyvezetője.

Rendszeresen kérdezzük a meg a piacunkat, hogy milyen problémáik, milyen céljaik, vágyaik vannak. Ne csak a vállalkozás termékeivel, szolgáltatásával kapcsolatos dolgokra figyeljünk, hanem mérjük fel, ismerjük meg a piacunk általános céljait, problémáit. Végezzünk felméréseket, kutatásokat, beszélgessünk sokat a vevőkkel, hogy megismerjük a helyzetüket és a dolgok mögé láthassunk.

Ha sikerült konkrét problémákat azonosítani, hívjuk össze a munkatársakat és közösen ötleteljünk, hogyan tud a vállalkozás ezekre a problémákra megoldást adni, miként tudunk segíteni. Így született a Mesterek Mestere díj, a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége, az Országos Építőipari Szakember Találkozó és a Mapei Értékesítési Akadémia.

„Ennek a szemléletnek tulajdonítjuk, hogy folyamatosan átlag feletti növekedést sikerül elérnünk a legnehezebb piaci körülmények között is. Azonban az üzleti előnyök mellett ugyanilyen fontos az erkölcsi többlet, amit ezek a programok adnak” – mondta Markovich Béla.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS