Kontárszűrő: hogyan találjunk megbízható építőipari szakembereket?

2023. 05. 10., 18:40

Tiszta Panaszmentes Státusz minősítéssel bővült a Szakemberajánló rendszer. Ezt azok az építőipari szakemberek kaphatják meg, akiknek igazoltan nincs és nem is volt jogsértési ügye.

A minősítést a szakemberajanlo.hu oldalra regisztrált építőipari szakemberek kérhetik, és egy dokumentált ellenőrzési folyamat végén kerül kiadásra. Az új Tiszta Panaszmentes Státuszon kívül további három „címkét” szerezhetnek a szakemberek: Szakember Közösségi tag, a Megrendelők által ajánlott és a Minősített szakemberek.

Ezzel összesen négy címke, valamint referenciafotók és a megrendelők értékelése segíti az építkezőket és felújítókat a megfelelő szakemberek kiválasztásában.

A kontármunka komoly anyagi és időbeli veszteségeket okoz az építtetőknek. Nem egykönnyen szavaznak bizalmat a szakembereknek az emberek, nehéz különbséget tenni a kontárok és a valódi szakemberek között, sok a kontár. A szakemberajanlo.hu ezen segít, csökkentve a megrendelők kockázatát.

„Minél több adat érhető el egy szakemberről, annál bizonyosabb, hogy megbízható. Ez a fajta átláthatóság javíthatja az építőipari szakemberekkel szembeni általános bizalmat. A transzparencia a legjobb kontárszűrő" – mondta Markovich Béla, az oldalt üzemeltető Mapei Kft. ügyvezetője.

Az oldalon jelenleg 1067 szakember között kereshetünk és kérhetünk tőlük ajánlatot. Keresni megyére és szakterületre is lehet. A regisztrált szakemberek száma folyamatosan növekszik, a tervek szerint az év végére eléri az 1500 főt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 12:11:31
Újra az érdeklődés középpontjába kerültek az újbudai ingatlanok. A kerületi átlagos négyzetméterár mindössze 1 százalékot emelkedett tavalyhoz képest, az otthonteremtésre fordított összeg átlagosan 66,4 millió forint a Duna House 2023-as adatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS