Egy felújítás, a szakemberhiány, az elharapódzó kontármunka és az egyre csak emelkedő árak nélkül is rengeteg munkával, stresszel jár együtt. Ilyen körülmények között rendkívül fontos, hogy a felújítók rendelkezzenek a tudatos megrendeléshez és a munkálatok kontrollálásához szükséges lealapvetőbb tudással. Erre kínál megoldást a Mapei Kft. felújítási kézikönyvtára.
„Régen a reklámra mondták, ma a felújításra igaz sok esetben, hogy a rá költött pénz fele felesleges, csak azt nem tudjuk, melyik fele. Aki nem akarja kidobni az ablakon a felújításra költött pénz felét, akár a teljes állami felújítási támogatást vagy még többet, annak tisztában kell lennie a legalapvetőbb lépésekkel. Azért hoztuk létre a felújítási kézikönyvtárat, hogy segítsünk a megrendelőknek időt, pénzt és nem kevés bosszúságot megtakarítani” – mondja Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.
Az e-book formájában letölthető kézikönyvek a felújítási és építési munkák gyakorlati ismereteit foglalják össze egyszerű, könnyen érthető, gyakorlatias formában. A bennük olvasható tippekkel és tanácsokkal, konkrét ellenőrző listákkal, átláthatóvá, tervezhetővé, egyszerűbbé válnak a felújítási munkák.
Elkerülhetők az átverések, a pazarló építőanyag vásárlások, ezzel tetemes idő, pénz és kellemetlenség spórolható meg, megelőzhető, vagy akár meg is szüntethetők régóta húzódó problémák, mint például a penészesedés.
A kézikönyvtárban jelenleg 21 e-book érhető el olyan témákban, mint az általános lakásfelújítás, fürdőszoba felújítás, hőszigetelés parkettázás, vízszigetelés, de a kiadványok köre folyamatosan bővül. Eddig több, mint 125 ezer letöltés történt az oldalon, ami a kiadó szerint alátámasztja a felújítási kézikönyvtár szükségességét.
„Minél tudatosabb a megrendelő, annál jobb a felújítás minősége és hatékonyabb a kivitelezés és ez minden szereplő közös érdeke. Nyilvánvalóan a megrendelőnek a legjobb, de jó a szakembereknek, mert kiszámíthatóvá teszi a felújítást és gátolja a kontármunka terjedését. Ugyanakkor jó az államnak, mert jobban hasznosul a támogatás” – összegezte Markovich Béla.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.