Mapei Kft.

Itt találod az összes cikket a „Mapei Kft.” témában!

Üdvözli a piac az új otthonfelújítási programot

Üdvözli a piac az új otthonfelújítási programot

Az új otthonfelújítási program, amely akár 30 ezer ingatlan energiamegtakarítást szolgáló felújítására ad lehetőséget, a piaci szereplők szerint pozitív hatást gyakorol az építőiparra, és különösen a kis- és középvállalkozások számára kedvező.
2023. 05. 02., 15:39
Ismét lehet pályázni az Év szakembere díjra

Második alkalommal hirdették meg az „Év szakembere” referencia versenyt építőipari szakembereknek. A pályázat célja, hogy olyan példaképeket találjanak, akiknek teljesítményét a többi szakember is elismeri.

2021. 11. 30., 13:33
Felújítási kézikönyvek készültek megrendelőknek

Egy felújítás, a szakemberhiány, az elharapódzó kontármunka és az egyre csak emelkedő árak nélkül is rengeteg munkával, stresszel jár együtt. Ilyen körülmények között rendkívül fontos, hogy a felújítók rendelkezzenek a tudatos megrendeléshez és a munkálatok kontrollálásához szükséges lealapvetőbb tudással. Erre kínál megoldást a Mapei Kft. felújítási kézikönyvtára.

2021. 10. 06., 19:45
Ennyi kontár dolgozik a magyar építőiparban

A kontármunka-károsultak aránya 34 százalék volt az elmúlt egy évben. Egy kontármunka átlagos kárösszege 753 320 forint – állapítja meg a Mapei Kft. reprezentatív kutatása.

2021. 08. 19., 13:00
Négy városban rendezett szakmai napokat a Mapei

A vidéki építőipari szakemberek jelentős hátrányban vannak, mert többségük számára elérhetetlenek a budapesti szakmai rendezvények, nem tudnak részt venni rajtuk.

2021. 07. 09., 15:00
Fékezi kivitelét a Mapei Kft.

A Mapei Kft. a hazai igények zavartalan kielégítése érdekében fékezte kivitelét. Az intézkedés hatására stagnál a vállalat kivitele.

2021. 05. 06., 10:45
Kismértékben romlottak az építőipari kilátások

Kismértékben romlottak az építőipari szakemberek kilátásai az első negyedévben. Csökkent a megrendelésállomány, főként a koronavírus miatt. A visszaesés átmeneti, a szakemberek 65 százaléka rendelkezik CSOK-ot és otthonfelújítási támogatást felhasználó megrendeléssel.

2021. 04. 20., 16:45
Világpiaci események tornásszák fel az építőanyagárakat

Világszinten nehézségek jelentkeztek az építési vegyi anyagok gyártásához szükséges alapanyagok előállításában. A gyártási problémák nemcsak áremelkedést, hanem ellátási nehézségeket is okoznak. A Mapei Kft. információi szerint a probléma várhatóan 2021. utolsó negyedévéig kitart, ezért érdemes az építőknek tájékozódni.

2021. 03. 24., 15:15
133 napra duzzadt a szakemberhiány az építőiparban

Újra a koronavírus-járvány kitörése előtti szintre emelkedett a szakemberhiány az építőiparban. Átlagosan 133 napot kell várni szakemberre. Két héttel többet, mint 2020 júliusában, és mindössze két nappal kevesebbet, mint múlt év februárjában, a pandémia előtt – jelentette be sajtótájékoztatóján a Mapei Kft. Az országos kutatás 4450 fő megkérdezésével készült.

2021. 02. 26., 14:30
Sokszorosára emelkedett a mesterbiztosítás kárlimitje

Jelentősen megemelkedett a Magyar Építőipari Szakember Közösség által közvetített mesterbiztosítás, azaz kivitelezői felelősségbiztosítás kárlimitje a szolgáltatás tárgyában okozott károkra.

2021. 01. 25., 14:00
Markovich Béla: Így kell gondolni a vevőkre!

Magasabb szintű felelősségvállalásra van szükség, a vállalkozásoknak segíteni kell a vevőiket, amiben csak tehetik - állítja Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

2019. 09. 17., 16:15
A magyar lakások nagy részét fel kellene újítani

A Magyarországon található mintegy 4,4 millió lakóingatlan kétharmada energetikai szempontból elavult, az utólagos szigetelés iránt egyre nagyobb a kereslet, de a megrendeléseket visszaveti a munkaerőhiány.

2019. 07. 06., 11:00
Kőművesek és burkolók pályázatait várja a Mapei

Tovább csökkent az építőipart választó fiatalok száma, a szakemberhiány kezelhetetlenné vált, ezért ötödik alkalommal is kiírta a Mapei Kft. a Mesterek Mestere Díj pályázatot.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS