A vidéki építőipari szakemberek jelentős hátrányban vannak, mert többségük számára elérhetetlenek a budapesti szakmai rendezvények, nem tudnak részt venni rajtuk. A tudáshoz mindenkinek joga van – gondolta a Mapei Kft. és négy vidéki nagyvárosban rendezett regionális Mapei szakmai napot júliusban és augusztusban.
Egy kőműves vagy burkoló szakember ritkán engedheti meg magának, hogy egy egész napot kiessen a munkából egy rendezvény kedvéért, főleg nem az építőipar mai helyzetében. Az Országos Építőipari Szakember Találkozó szervezőihez is sok olyan visszajelzés érkezett a szakemberektől, hogy nem tudnak csatlakozni a rendezvényhez a távolság miatt.
A digitalizáció nem jelent mindenre megoldást. Vannak olyan fogások, technikák, módszerek melyeket nem lehet online megtanulni. Emellett a közvetlen szakmai párbeszédet és tapasztalatcserét sem tudja minden esetben pótolni egy online konzultáció. A Mapei Kft. ezért úgy döntött, hogy elviszi a rendezvényt az ország négy különböző pontjára, hogy a vidéki szakemberek számára is hozzáférhető legyen a szaktudás.
2021-ben az első alkalommal Szeged, Miskolc, Pécs és Veszprém helyszíneken szervezett rendezvénysorozaton több, mint kétszáz építőipari szakember, kivitelező vett részt.
A rendezvény programjában szakmai előadások, alkalmazástechnikai bemutatók, valamint szakmai kiállítás szerepelt. Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője előadásában az építőipar egyik legégetőbb problémájára, a kontárok elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy egyre több az olyan kivitelező, aki jó kereseti lehetőségnek tekintve beáll építőipari „szakembernek”, majd áron alul vállal munkát, azonban az a minőség, amit kiad a kezéből, ritkán éri el a megfelelő szintet.
Markovich Béla szerint minden eszközzel segítenünk kell az építtetőket és a szakembereket a kontárokkal szemben. Ennek érdekében jött létre el a Mapei Kft. új, minősített szakember képzése, valamint a Szakemberajánló oldala, amely a minőség egyfajta garanciája.
Amennyiben a vírushelyzet engedi, új helyszínekkel bővülve jövőre is megrendezésre kerül a rendezvénysorozat.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.