Négy városban rendezett szakmai napokat a Mapei

2021. 08. 19., 13:00

A vidéki építőipari szakemberek jelentős hátrányban vannak, mert többségük számára elérhetetlenek a budapesti szakmai rendezvények, nem tudnak részt venni rajtuk. A tudáshoz mindenkinek joga van – gondolta a Mapei Kft. és négy vidéki nagyvárosban rendezett regionális Mapei szakmai napot júliusban és augusztusban.

Egy kőműves vagy burkoló szakember ritkán engedheti meg magának, hogy egy egész napot kiessen a munkából egy rendezvény kedvéért, főleg nem az építőipar mai helyzetében. Az Országos Építőipari Szakember Találkozó szervezőihez is sok olyan visszajelzés érkezett a szakemberektől, hogy nem tudnak csatlakozni a rendezvényhez a távolság miatt.

A digitalizáció nem jelent mindenre megoldást. Vannak olyan fogások, technikák, módszerek melyeket nem lehet online megtanulni. Emellett a közvetlen szakmai párbeszédet és tapasztalatcserét sem tudja minden esetben pótolni egy online konzultáció. A Mapei Kft. ezért úgy döntött, hogy elviszi a rendezvényt az ország négy különböző pontjára, hogy a vidéki szakemberek számára is hozzáférhető legyen a szaktudás.

2021-ben az első alkalommal Szeged, Miskolc, Pécs és Veszprém helyszíneken szervezett rendezvénysorozaton több, mint kétszáz építőipari szakember, kivitelező vett részt. 

A rendezvény programjában szakmai előadások, alkalmazástechnikai bemutatók, valamint szakmai kiállítás szerepelt. Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője előadásában az építőipar egyik legégetőbb problémájára, a kontárok elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy egyre több az olyan kivitelező, aki jó kereseti lehetőségnek tekintve beáll építőipari „szakembernek”, majd áron alul vállal munkát, azonban az a minőség, amit kiad a kezéből, ritkán éri el a megfelelő szintet.

Markovich Béla szerint minden eszközzel segítenünk kell az építtetőket és a szakembereket a kontárokkal szemben. Ennek érdekében jött létre el a Mapei Kft. új, minősített szakember képzése, valamint a Szakemberajánló oldala, amely a minőség egyfajta garanciája.

Amennyiben a vírushelyzet engedi, új helyszínekkel bővülve jövőre is megrendezésre kerül a rendezvénysorozat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-05 20:13:26
Abban vagyunk érdekeltek, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások és termelők a következő időszakban is hatékony, jövedelmező tevékenységet végezhessenek – fogalmazott Feldman Zsolt az Axiál Kft. új, bajai szervízműhelyének átadóján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS