2024. április 9. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 04. 09., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Szolgáltatások az Európai Unióban: a sereghajtók között a januári magyar adat

2023 decemberéhez képest 1,0 százalékkal nőtt, az egy évvel korábbit pedig 4,1 százalékkal haladta meg a szolgáltatások volumene az Európai Unióban 2024 első hónapjában.

Valóban hatékony a hiarulonsav, a Q10 és többi „csodaszer”?

Dr. Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség osztályvezető ügyésze nyújt segítséget abban, hogy könnyebben tudjunk eligazodni az étrend-kiegészítők világában.

Csökkentek az átutalásos kibercsalások tavaly év végén

Az MNB felhívta a bankok figyelmét: honlapjaikon is mutassák be az ügyfeleknek a védekezés módjait.

Netrisk: tízből nyolcan másik biztosítót választottak az új lakásbiztosítást kötők közül

Lakosságarányosan a Balaton déli partján fekvő Zamárdi lett az „országos bajnok”.

Ezekkel a feltételekkel igényelhetik frissdiplomások is az otthonteremtési támogatásokat

Óriási segítség lehet a fiatal pároknak a CSOK Plusz és a Babaváró.

93 ezer zöld rendszámos autó fut már a magyar utakon

Márka szerinti bontásban a BYD, a Tesla és a Volvo gyártmányai a legnépszerűbbek.

Elérhető a MEKH adatbázisa a betáplálási irányú csatlakozásokról

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatbázisa a közcélú villamos energia hálózatba történő betáplálást célzó termelőegységek telepítését tervező ipari beruházók számára nyújt tájékoztatást szabad, betáplálási irányú csatlakozási pontokról.

Óriás naperőmű mehet az űrbe – Rengeteg energiát továbbítana a Földre

Egy grandiózus naperőmű űrbe telepítése, majd az általa gyűjtött, korlátlan mennyiségű, tiszta energia vezeték nélküli továbbítása mára reális tervvé vált – vallja a cég, ami világelső áttörést jelentett be a kulcsfontosságú technológia kifejlesztésében.

Kihasználatlan tartalékot érhetnek el a foglalkoztatók a diákmunkásokkal

Magyarországon mintegy félmillió munkaképes korú diák van, aki ténylegesen munkát is vállalhat, nagyjából 50 százalékuk él is ezzel a lehetőséggel. Ez rugalmas és költséghatékony megoldást jelenthet azon foglalkoztatók számára, akik munkaerőpiaci problémákkal küzdenek.

Ötvennél több üzleti partner a BGE állásbörzéjén

A végzős hallgatók több mint négyötöde tanulmányai mellett rendszeresen dolgozik.

30 százalékos díjkedvezmény az európai szabadalmi díjakból

2024. április 1-jétől mikroszervezetek számára speciális díjkedvezmény lép életbe az európai szabadalmi bejelentések terén – jelentette be Európai Szabadalmi Hivatal.

Európa legnagyobb innovációs hálózatához férhetnek hozzá magyar egészségügyi startupok

A Nemzeti Innovációs Ügynökség csatlakozik az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) Health InnoStars hálózatához.

Már négy vármegyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat

Belterületen is érdemes elkerülni a nagy lángmagasságú tüzek gyújtását.

Súlyosítaná az ügyészség a műtrágyás áfacsalók büntetését

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a költségvetési csalás miatt indított büntetőügyben az elsőfokú bíróság ítélete ellen súlyosításért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta.

Hogyan bankolunk mesterséges intelligenciával?

A mesterséges intelligencia megkerülhetetlen, nem csak az ügyfeleket, de minden intézmény minden dolgozóját érinteni fogja. Az MI pénzintézeti felhasználásairól, a kihívásokról, szabályozásról beszélgettek szakértők a Deloitte Risk? Respond! podcast legújabb adásában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS