Ötvennél több üzleti partner a BGE állásbörzéjén

2024. 04. 08., 20:40

A pénzügyi szektortól a logisztikán át a turizmus és vendéglátás területéig több mint 50 vállalati üzleti partner kínálja állásait a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) állásbörzéjén április 9-11. között.

A korábban HR Best elismeréssel díjazott eseményen több ezer hallgató és friss diplomás találhatja meg a számára legmegfelelőbb teljes vagy részmunkaidős állást, gyakornoki vagy szakmai gyakorlati helyet, a munkáltatók pedig vonzóvá tehetik cégüket a Z generációs munkavállalók számára. A BGE Állásbörze szakmai partnere a Frissdiplomás Kft.

„A hazai egyetemek közül a BGE hallgatói a legkeresettebbek közé tartoznak a magyar munkaerőpiacon. Hallgatóink kétharmada már tanulmányai alatt is rendszeresen munkát vállal januári reprezentatív felmérésünk szerint. Ezért talán nem is meglepő, hogy a BGE Állásbörzén idén rekordszámú, több, mint ötven vállalati üzleti partnerünk állít ki. Kimagasló érdeklődésük és pozitív visszajelzéseik azt mutatják, hogy az alap- és mesterképzésben tanuló hallgatóink folyamatosan megújuló üzleti kurzusainkon megszerzett gyakorlati, azonnal hasznosítható tudásukkal versenyképesek” – hangsúlyozta Prof. Dr. Csillag Sára, akadémiai fejlesztési rektorhelyettes.

A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon (KVIK) vezető hotelláncok, a turizmus-vendéglátás szektor képviselői, valamint kereskedelmi és szolgáltató cégek lesznek jelen április 9-én. A Külkereskedelmi Karon (KKK) pénzügyi, szolgáltató és kereskedelmi cégek várják a hallgatókat április 10-én. Az eseményt a Pénzügyi és Számviteli Karon (PSZK) zárják, ahol elsősorban adótanácsadó és könyvvizsgáló cégekkel, bankokkal, informatikai vállalkozásokkal, szolgáltató központokkal, FMCG, kereskedelmi és energetikai vállalkozásokkal lehet majd találkozni április 11-én.

A BGE évente egyszer online reprezentatív felmérést végez 20 ezer, köztük nemzetközi hallgatói körében, munkavállalói hajlandóságukról. A felmérés eredménye szerint a hallgatók kétharmada tanulmányai mellett is rendszeresen vállal munkát. A végzős hallgatók több mint négyötöde tanulmányai mellett rendszeresen dolgozik. Az alapszakosok kétharmada, a mesterszakosok négyötöde dolgozik rendszeresen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS