Paolo Gentiloni

Itt találod az összes cikket a „Paolo Gentiloni” témában!

EU-átlag alatti GDP-növekedést mutat Magyarországnak a „brüsszeli üveggömb”

EU-átlag alatti GDP-növekedést mutat Magyarországnak a „brüsszeli üveggömb”

Az Európai Unió egészében 0,8 százalékos, Magyarországon 0,6 százalékos GDP-növekedést valószínűsít 2023-ra az Európai Bizottság.
2022. 12. 08., 15:41
Hozzáadottérték-adó: változtatna a rendszeren az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság több intézkedést is javasolt annak érdekében, hogy a digitalizáció felkarolása és előmozdítása révén korszerűsítse és hatékonyabbá tegye az EU hozzáadottértékadó- (héa, „áfa”) rendszerét a vállalkozások számára, valamint ellenállóbbá tegye a rendszert a csalással szemben.

2022. 02. 11., 14:27
Európai Bizottság: a téli lassulás után újra lendületet kaphat a növekedés

A 2022. téli gazdasági előrejelzés szerint az uniós gazdaság – a 2021. évi jelentős, 5,3 százalékos növekedést követően – 2022-ben 4,0 százalékkal, 2023-ban pedig 2,8 százalékkal fog növekedni. 2022-ben az euróövezetben is 4,0 százalékos növekedés várható, amely 2023-ban 2,7 százalékra mérséklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS