Energiafogyasztás

Itt találod az összes cikket a „energiafogyasztás” témában!

156 millió köbméterrel több gázt használtunk a fűtési szezon első felében

156 millió köbméterrel több gázt használtunk a fűtési szezon első felében

A kismértékű növekedés jórészt az alacsony bázisra vezethető vissza.
2023. 08. 28., 13:24
Szenzációs innováció: nyáron hűt, télen fűt az új épületfestés

Az amerikai Stanford Egyetem tudósai fejlesztettek ki egy olyan új festéktípust, ami a forró nyári hónapokban csökkenti, a téli időszakban pedig növeli a lakások és más épületek belső hőmérsékletét. A felfedezésük döbbenetes hatékonysággal fogja vissza a rezsiköltségeket és karbonkibocsátást.

2023. 08. 03., 14:45
Korszerűsítési hullámra számítanak a szakértők az irodapiacon

Az EU Taxonómia és az ESG-irányelvek már a közepes vállalkozások esetében is azonnali szemléletváltást követelnek meg. Az ICON Real Estate Management tapasztalatai szerint az elkerülhetetlen korszerűsítések már körvonalazódnak, azok tervezése sok helyen elkezdődött.

2022. 04. 22., 17:26
Szigeteljük újra Európát!

A Föld légköre 1985 óta megállíthatatlanul melegszik. A Knauf Insulation szakemberei szerint az európai épületállomány újraszigetelésével még visszafordíthatók lehetnek a káros folyamatok.

2022. 04. 07., 19:42
Még mindig nehezen igazodunk ki az energiacímkéken

Egy éve jelentek meg az uniós tagállamokban – köztük Magyarországon is – az új háztartási gépeket kategorizáló energiacímkék. A Gorenje és az APPLIA kutatása szerint tízből nyolc vásárló pozitívan fogadta az új jelölési rendszert, minden ötödik felhasználó számára viszont még mindig nehézséget jelent kiigazodni a címkéken.

2022. 02. 22., 10:41
3 dolog, amire érdemes figyelni a jelenlegi energiaárak mellett

A Schneider Electric, az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat magyar szakértői gyűjtötték össze azokat a trendeket, amelyekre érdemes most figyelni az energiapiacon Európában.

2020. 08. 04., 19:15
Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Jövőre lecserélik a háztartási nagygépek energiafogyasztását jelző eddigi címkéket, a legmagasabb energiaosztály az „A” lesz, 2021. március elseje után már csak az új címkék lehetnek a készülékeken.

2020. 06. 17., 20:00
Stabil maradt a hazai energetikai piac a koronavírus idején is

Az év elején a világ számos országában a villamosenergia-fogyasztás visszaesését eredményezte a koronavírus terjedése, azonban a MAVIR által szolgáltatott, a koronavírus kezdeti szakaszában mért fogyasztási adatok alapján hazánkban számottevő, 2 százalékot meghaladó növekedést mutatott a villamosenergia-fogyasztás a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS