Energiafogyasztás

Itt találod az összes cikket a „energiafogyasztás” témában!

156 millió köbméterrel több gázt használtunk a fűtési szezon első felében

156 millió köbméterrel több gázt használtunk a fűtési szezon első felében

A kismértékű növekedés jórészt az alacsony bázisra vezethető vissza.
2023. 08. 28., 13:24
Szenzációs innováció: nyáron hűt, télen fűt az új épületfestés

Az amerikai Stanford Egyetem tudósai fejlesztettek ki egy olyan új festéktípust, ami a forró nyári hónapokban csökkenti, a téli időszakban pedig növeli a lakások és más épületek belső hőmérsékletét. A felfedezésük döbbenetes hatékonysággal fogja vissza a rezsiköltségeket és karbonkibocsátást.

2023. 08. 03., 14:45
Korszerűsítési hullámra számítanak a szakértők az irodapiacon

Az EU Taxonómia és az ESG-irányelvek már a közepes vállalkozások esetében is azonnali szemléletváltást követelnek meg. Az ICON Real Estate Management tapasztalatai szerint az elkerülhetetlen korszerűsítések már körvonalazódnak, azok tervezése sok helyen elkezdődött.

2022. 04. 22., 17:26
Szigeteljük újra Európát!

A Föld légköre 1985 óta megállíthatatlanul melegszik. A Knauf Insulation szakemberei szerint az európai épületállomány újraszigetelésével még visszafordíthatók lehetnek a káros folyamatok.

2022. 04. 07., 19:42
Még mindig nehezen igazodunk ki az energiacímkéken

Egy éve jelentek meg az uniós tagállamokban – köztük Magyarországon is – az új háztartási gépeket kategorizáló energiacímkék. A Gorenje és az APPLIA kutatása szerint tízből nyolc vásárló pozitívan fogadta az új jelölési rendszert, minden ötödik felhasználó számára viszont még mindig nehézséget jelent kiigazodni a címkéken.

2022. 02. 22., 10:41
3 dolog, amire érdemes figyelni a jelenlegi energiaárak mellett

A Schneider Electric, az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat magyar szakértői gyűjtötték össze azokat a trendeket, amelyekre érdemes most figyelni az energiapiacon Európában.

2020. 08. 04., 19:15
Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Jövőre lecserélik a háztartási nagygépek energiafogyasztását jelző eddigi címkéket, a legmagasabb energiaosztály az „A” lesz, 2021. március elseje után már csak az új címkék lehetnek a készülékeken.

2020. 06. 17., 20:00
Stabil maradt a hazai energetikai piac a koronavírus idején is

Az év elején a világ számos országában a villamosenergia-fogyasztás visszaesését eredményezte a koronavírus terjedése, azonban a MAVIR által szolgáltatott, a koronavírus kezdeti szakaszában mért fogyasztási adatok alapján hazánkban számottevő, 2 százalékot meghaladó növekedést mutatott a villamosenergia-fogyasztás a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS