2024. május 30. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 05. 30., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Atipikus foglalkoztatási formák – VOSZ-felmérés

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Emberi Erőforrás és Foglalkoztatási szekciója felmérést szervez az atipikus foglalkoztatási formák ismertségével kapcsolatosan.

Meló-Diák: meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az országos átlag is 2000 forint felett alakulhat.

Közel 70 milliárd forintot hagytak a vendégek a szálláshelyeken 2024 áprilisában

2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.

Hol érdemes nyaralót venni a Balaton környékén?

Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.

Elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről

2024. május 9-től a NAV Ügyfélportálról elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.

Egyre fontosabb a fenntarthatóság, de nem minden áron

A fogyasztók 62 százaléka arra számít, hogy kiadásai leginkább az élelmiszerek miatt fognak növekedni.

A megélhetés az elsődleges motiváció a vállalkozások számára

Továbbra is vonzó vállalkozni Magyarországon – derül ki a világ legnagyobb vállalkozáskutatása, a Global Entrepreneurship Monitor frissen közzétett magyar eredményeiből.

56 ezer forint volt az átlagos éves kgfb-díj március végén

2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

Legyen olcsó és gyors – ezt várjuk a csomagküldőktől

Az online vásárlók magasabb összeget hajlandóak fizetni a házhozszállításért, mint a csomagautomatába történő kézbesítésért.

GVH: 80 ezren kaphatnak kompenzációt az Eventimtől

Az együttműködést és a visszatérítés mértékét mérlegelve a GVH Versenytanácsa eltekint a bírság kiszabásától, amennyiben az Eventim pontosan végrehajtja a vállalt kompenzációt.

A Toyota újra feltalálja a belső égésű motort, hogy fenntartható legyen

A legnagyobb autógyártó új motorjai képesek megfelelni a szigorúbb kibocsátási előírásoknak, és különböző járműveket is meghajtanak, a hibridektől a bioüzemanyaggal működő járművekig.

Metánkibocsátás-csökkentés: „zöld jelzést” kapott az uniós rendelet

Az Európai Tanács elfogadta a metánkibocsátás nyomon követéséről és csökkentéséről szóló rendeletet, amely az „Irány az 55%!” intézkedéscsomag részét képezi.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS