Sok bosszúságot okozhatnak az inaktív számlák Szerbiában

2021. 02. 24., 19:00

Szinte nincs olyan felnőtt Szerbiában, akinek ne lenne folyószámlája, van, aki többet is nyitott különböző bankokban. Az alapszámla megnyitása és megszüntetése díjmentes, de fenntartása havonta 95–295 dinárba kerül.

Előfordul, hogy a nem használt számlán felhalmozódik az adósság, az erről szóló adatok azután eljutnak a Hitelirodához, az ügyfél pedig, aki bankkölcsönt szeretne felvenni, nem érti, hogy miért utasították el, mert ,,nem hitelképes” – írja a Magyar Szó.

Egyszerűen csak gondatlanságról van szó, ami komoly bosszúságot okozhat. Az inaktív számla is számla, ezért a szakemberek azt javasolják, ha nincs rá szükségünk, szüntessük meg.

A szerbiai Hiteliroda adatai szerint tavaly decemberben az országban 5,4 millió polgárnak majdnem 7,9 millió folyószámlája volt a bankoknál. Korábbi felmérések arra utalnak, hogy minden ötödik számla inaktív.

Figyelmeztetik a számlatulajdonosokat: megtörténhet, hogy a számlanyitási szerződés havi fix összegű fenntartási költséget tartalmaz, így a bank ezt akkor is felszámolja, ha hosszabb ideje semmiféle mozgás nincs a számlán, ezzel pedig fokozatosan halmozódik az adósság.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS