Munkaszüneti napok 2025-ben: így tervezzen!

2024. 04. 23., 13:10

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, valamint mikor kell szombaton ledolgozni a beiktatott hét közbeni munkaszüneti napokat. A nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2025. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről 2025. január 1-jén lép hatályba – írja friss bejegyzésében Pentz Edina, az RSM Hungary Bérszámfejtési üzletágvezetője.

Munkaszüneti napok

2024. április 8-án jelent meg a Magyar Közlöny (2024. 42. számában) nemzetgazdasági miniszter 11/2024. (IV. 8.) NGM rendelete a 2025. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről.

Akik nem szeretik a szombati munkanapokat, azok számára rossz hír, hogy 2025-ben három olyan szombati nap is lesz, amikor dolgozni kell majd. Május 17-én, október 18-án és december 13-án. Jó hír viszont, hogy jövőre három olyan ünnepnap is lesz, ami csütörtökre esik, így összességében egy három-, két négy- és egy ötnapos hosszú hétvége lesz 2025-ben. Emellett két ünnepnap is hétvégére esik majd.

Háromnapos hosszú hétvége 2025-ben:
– június 9. pünkösdhétfő;

Négynapos hosszú hétvégék 2025-ben:
– április 18–21. a húsvéti négynapos ünnep;
– május 1. csütörtök, a május 2-i munkanapot május 17-én, szombaton kell ledolgozni;
– október 23. csütörtök, 24-ét az előző szombaton, október 18-án kell majd dolgozni;

Ötnapos hosszú hétvége 2024-ben:
– december 24-26.: szerdára esik szenteste, az aznapi munkanapot, ahol tehetik, december 13-án kell ledolgozni, így az évet egy ötnapos hétvégével zárjuk.

További munkaszüneti napok 2025-ben:
– január 1. szerda
– augusztus 20. szerda

2025-ben március 15. és november 1. is szombatra esik, így ezen ünnepnapok miatt nem lesz hosszú hétvége 2025-ben.

A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra.

Ünnepnapok, munkaszüneti napok, szombati munkanapok 2025-ben:

A táblázat a gazdaságfejlesztési miniszter 11/2024. (IV. 8.) NGM rendelete a 2025. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről rendelete és a  2024. április 8-án  megjelent (Magyar Közlöny 2024. évi 42. szám) alapján készült.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS