Olasz-magyar business fórum – Gépek és termékek az öntödei iparág számára

2024. 04. 25., 21:10

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Olasz Külkereskedelmi Intézet (Italian Trade Agency) közreműködésével az Amafond olasz szövetség és a Magyar Öntészeti Szövetség Olasz-magyar business fórumot szervez az öntödei iparág gépeit és termékeit bemutatva május 15-16-án Budapesten.

Az ITA – Olasz Külkereskedelmi Intézet állami intézmény, amelynek révén az olasz állam az olasz cégek külföldre jutását és gazdasági-kereskedelmi tevékenységét segíti. Az Amafond az Olasz Öntödei Beszállítók Szövetsége mintegy 100 céget képvisel, amelyek az olasz gyártás döntő többségét adják a szektorban, az egész világon értékesítik termékeiket.

Az Európai Unió az elsődleges célterülete az olasz gépgyártók eladásainak a szektorban, az export mintegy 60 százaléka ide irányul mintegy 320 millió euró értékben, amelyből 30 millió eurót tesz ki a magyarországi értékesítés. 2023-ban az előző évhez viszonyított növekedés 2,8 százalékos volt.

A rendezvény alkalmat ad arra, hogy az olasz öntödei gépgyártás kiválóságai és a magyar ipar kínálta lehetőségek találkozzanak, figyelembe véve az ágazat közelmúltban zajló fontos beruházásait.

További információ az eseményről, a programról és a részvételről a budapest@ice.it email címen vagy a +36 1 266 7555 telefonszámon kérhető.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS