A baleset a negyedik leggyakoribb halálok a 65 évnél fiatalabb európai férfiak körében

2024. 05. 13., 13:10

A 65 év alatti férfiak és a nők esetében egyaránt a rák volt az elsőszámú halálok 2021-ben, az idősebbek körében mindkét nemnél a keringési betegségek bizonyulnak leggyakrabban végzetesnek.

A 65 év alatti korosztályban a daganatos betegségek a nőknél az összes regisztrált haláleset 40,6 százalékát okozták 2021-ben, míg a férfiaknál „csupán” a halálesetek 25,6 százalékát – derül ki az Eurostat összefoglalójából.

A 65 évesnél fiatalabb nők esetében a leggyakoribb halálokok sora a keringési betegségekkel (14,9 százalék), a COVID-19-cel (10,2 százalék) és a légzőszervi betegségekkel (4,2 százalék) folytatódik. A férfiak körében a rák után a keringési betegségek (22,0 százalék), a COVID-19 (9,8 százalék) és a balesetek (6,9 százalék) voltak a fő halálozási okok.

A 65 éves és idősebb korosztályban a nőknél a keringési betegségek (37,3 százalék), a rák (16,9 százalék), a COVID-19 (9,9 százalék) és a légzőszervi megbetegedések (5,7 százalék) voltak a fő halálozási okok.

A 65 éves és idősebb férfiaknál a sorrend ugyanez, de az arányok eltérőek: a keringési betegségek okozták a halálesetek 31,8 százalékát, a rák 23,3 százalékos, a COVID-19 12,0 százalékos, a légúti betegségek 7,3 százalékos aránnyal szerepel a statisztikákban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS