Vera Joruvá

Itt találod az összes cikket a „Vera Joruvá” témában!

Zöldeket beszélnek? – 20 légitársasággal szemben lép fel az Európai Bizottság

Zöldeket beszélnek? – 20 légitársasággal szemben lép fel az Európai Bizottság

„Arra számítunk, hogy a légitársaságok és az iparág minden más szereplője felelősen alkalmazzák majd a környezetbarát jellegre vonatkozó állításokat.”
2023. 11. 10., 13:11
Zöld jelzést kapott az európai digitális személyiadat-tárca

„Az európai digitális személyiadat-tárca új korszakot nyit a digitális évtized jegyében, miközben lehetővé teszi a személyes digitális dokumentumok kényelmes és biztonságos kezelését, valamint az online köz- és magánszolgáltatásokhoz való mindennapi hozzáférést.”

2023. 09. 28., 19:20
Jelentés a „digitális évtizedről”: gyorsítani kell

A digitális évtized helyzetéről szóló első jelentés átfogó képet ad arról, hogy milyen eredmények születtek a digitális átállás megvalósítása terén, és mennyire sikerült elősegíteni, hogy az Unió digitális szempontból szuverénebbé, reziliensebbé és versenyképesebbé váljon.

2023. 09. 22., 19:22
Hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály

Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

2022. 11. 27., 19:05
Svéd város a 2023. évi Access City

Skellefteå (Svédország) kapta a 2023. évi Access City díjat a fogyatékossággal élő személyek érdekében tett hosszú távú erőfeszítésért és innovatív megoldásaiért.

2022. 09. 17., 10:55
Médiaszabadság: ilyen lenne az európai szabályozás

Az Európai Bizottság elfogadta a médiaszabadságról (hivatalos nevén „a tömegtájékoztatás szabadságáról”) szóló európai jogszabályt, amely az EU-n belüli médiapluralizmus és -függetlenség védelmét szolgáló új szabályrendszert alkot.

2019. 03. 08., 14:45
Így köszönti „Brüsszel” a nőnapot

Az Európai Bizottság a nemzetközi nőnap alkalmából közzétette a nők és a férfiak közötti egyenlőségről szóló 2019. évi uniós jelentését, amely szerint Európa haladást ér el a nemek közötti egyenlőség terén; a változások üteme azonban nem elég gyors.

2019. 01. 30., 12:30
Távol-keleti nyitás a GDPR-ban

Az Európai Bizottság elfogadta a Japánra vonatkozó megfelelőségi határozatot, ezzel megteremtve a világ legnagyobb biztonságos adatáramlási térségét. A döntés jelentős előnyökkel jár a japán üzleti kapcsolatokkal bíró uniós cégek számára.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS