MSZÉSZ

Itt találod az összes cikket a „MSZÉSZ” témában!

Átadták az Év Szállodája elismeréseket

Átadták az Év Szállodája elismeréseket

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) három év kihagyás után 2022 végén ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségével. Az elismeréseket március 14-én adták át.
2021. 10. 07., 15:15
Bevált a szállásadóknál az okmányolvasó magyar szoftver

Nincs több haladék – szeptember 1-jétől minden magyarországi szálláshelyre érvényes az új adatszolgáltatási kötelezettség. A kormányrendelet újabb kihívásokat és költségeket jelent a pandémia miatt nehéz helyzetbe került turizmus vállalkozásai számára.

2021. 06. 11., 13:00
Tizennégy szálloda üzemel majd véradóhelyszínként

Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14. a Véradók Világnapja. Ez alkalomból háromhetes országos véradó kampányt indítanak a HotelHero és az MSZÉSZ szállodái a Magyar Vöröskereszt segítségével.

2021. 04. 12., 13:45
Teljes a mezőny a Best of Az Év Hotele verseny döntőjében

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatásával és az Interakció Produkció által szervezett televíziós közönségszavazás Kis-Balaton és környéké régiós versenyét követően az összes hely elkelt a Best of Az Év Hotele döntőjében.

2021. 04. 01., 15:15
Négymilliárd forintos érvágás a szállodáknak a húsvéti forgalom kiesése

Hagyományosan a húsvéti hosszú hétvége jelenti a tavaszi szezon igazi kezdetét a szállodaiparban. A zárva tartó hotelek csak ebben a néhány napos időszakban több, mint 4 milliárd forintos összesített bevételkiesést kénytelenek elszenvedni – mutat rá a Moore Hungary tanácsadó és könyvvizsgáló cég.

2020. 09. 24., 10:45
Még nem világos mi vár pontosan a magyarországi szállodákra

A budapesti szállodák többségénél az idei bevételkiesés 70 százalék fölötti, míg vidéken 20-40 százalékos lehet 2019-hez képest – olvasható a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által készíttetett felmérésben.

2019. 11. 30., 15:00
Ő lett idén az Év Ifjú Szállodása

Fazekas Eufrozina nyerte el idén Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Dr. Menyhárt Lajos Alapítványának kuratóriuma által odaítélt Év Ifjú Szállodása díjat.

2019. 11. 28., 09:30
Vendégmarasztaló stratégiáról tanácskoztak Siófokon

Chatbotról, online marketingstratégiai tervezésről, az EU online disztribúciós ajánlásairól is szó esett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közgyűlésének szemináriumi napján Siófokon.

2019. 08. 22., 08:45
Keresik az Év ifjú szállodását

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Dr. Menyhárt Lajos Alapítványa pályázatot hirdet az Év Ifjú szállodása 2019 díj elnyerésére.

2019. 08. 16., 10:15
Tizenöt év után adta át a szállodaigazgatást Könnyid László

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyetteseként folytatja karrierjét. Augusztus 15-én átadta a négycsillagos hévízi Hotel Európa fit****superior szálloda vezetését Horváth Ferencnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS