MSZÉSZ

Itt találod az összes cikket a „MSZÉSZ” témában!

Átadták az Év Szállodája elismeréseket

Átadták az Év Szállodája elismeréseket

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) három év kihagyás után 2022 végén ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségével. Az elismeréseket március 14-én adták át.
2021. 10. 07., 15:15
Bevált a szállásadóknál az okmányolvasó magyar szoftver

Nincs több haladék – szeptember 1-jétől minden magyarországi szálláshelyre érvényes az új adatszolgáltatási kötelezettség. A kormányrendelet újabb kihívásokat és költségeket jelent a pandémia miatt nehéz helyzetbe került turizmus vállalkozásai számára.

2021. 06. 11., 13:00
Tizennégy szálloda üzemel majd véradóhelyszínként

Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14. a Véradók Világnapja. Ez alkalomból háromhetes országos véradó kampányt indítanak a HotelHero és az MSZÉSZ szállodái a Magyar Vöröskereszt segítségével.

2021. 04. 12., 13:45
Teljes a mezőny a Best of Az Év Hotele verseny döntőjében

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatásával és az Interakció Produkció által szervezett televíziós közönségszavazás Kis-Balaton és környéké régiós versenyét követően az összes hely elkelt a Best of Az Év Hotele döntőjében.

2021. 04. 01., 15:15
Négymilliárd forintos érvágás a szállodáknak a húsvéti forgalom kiesése

Hagyományosan a húsvéti hosszú hétvége jelenti a tavaszi szezon igazi kezdetét a szállodaiparban. A zárva tartó hotelek csak ebben a néhány napos időszakban több, mint 4 milliárd forintos összesített bevételkiesést kénytelenek elszenvedni – mutat rá a Moore Hungary tanácsadó és könyvvizsgáló cég.

2020. 09. 24., 10:45
Még nem világos mi vár pontosan a magyarországi szállodákra

A budapesti szállodák többségénél az idei bevételkiesés 70 százalék fölötti, míg vidéken 20-40 százalékos lehet 2019-hez képest – olvasható a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által készíttetett felmérésben.

2019. 11. 30., 15:00
Ő lett idén az Év Ifjú Szállodása

Fazekas Eufrozina nyerte el idén Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Dr. Menyhárt Lajos Alapítványának kuratóriuma által odaítélt Év Ifjú Szállodása díjat.

2019. 11. 28., 09:30
Vendégmarasztaló stratégiáról tanácskoztak Siófokon

Chatbotról, online marketingstratégiai tervezésről, az EU online disztribúciós ajánlásairól is szó esett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közgyűlésének szemináriumi napján Siófokon.

2019. 08. 22., 08:45
Keresik az Év ifjú szállodását

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Dr. Menyhárt Lajos Alapítványa pályázatot hirdet az Év Ifjú szállodása 2019 díj elnyerésére.

2019. 08. 16., 10:15
Tizenöt év után adta át a szállodaigazgatást Könnyid László

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyetteseként folytatja karrierjét. Augusztus 15-én átadta a négycsillagos hévízi Hotel Európa fit****superior szálloda vezetését Horváth Ferencnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS