Kevesebb cseh és orosz turista érkezett

2019. 01. 22., 08:00

A vidéki hotelek teljesítménye javult a legnagyobb mértékben az előző évhez képest tavaly novemberben Magyarországon. Ezek forgalma 8,4 százalékkal nőtt, míg Budapesten 5,3 százalék, a balatoni régióban 7,3 százalék volt a növekedés.

Tavaly novemberben Budapesten a szállodák kihasználtsága 72,2 százalék, a bruttó átlag szobaár 24.214 forint, volt, 7,6 százalékkal múlta felül az 1917-es adatot – írja a turizmus.com.

November végéig a hazai szállodák teljesítményét főleg az erős belföldi kereslet húzta. A belföldi vendégéjszakák száma 4,4 százalékkkal, a külföldieké 1,9 százalékkal, Budapesten a belföldi 14,8 százalékkal, a külföldi 2,2 százalékkal volt nagyobb. Ugyanezt mutatja a forgalom alakulása is.

A szállodák összes árbevétele január-november között Budapesten 7,7 százalékkal, a fővároson kívüli szállodákban 10,3 százalékkal, a balatoni régióban 10,3 százalékkal múlta felül a bázist

A SZÉP-kártya forgalom országos szinten az MSZÉSZ tagszállodáiban november végéig 0,2 százalékkal elmaradt a tavalyitól, de novemberben, 2,2 százalékkal nagyobb volt a 2017 novemberinél.

A meghatározó külföldi piacok közül csökkent a vendégéjszakák száma Csehországból 25,1 százalékkal, Oroszországból 24,5 százalékkal, Ausztriából 7,4 százalékkal, míg Németországból 15,1 százalék volt a növekedés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS