Flesch Tamás: Sok jó ötletre van szükség, hogy egy megvalósuljon

2019. 02. 07., 10:15

Szeretném, ha Budapesten az új Kongresszusi Központ nem csak terv maradna a következő két évben – mondja az Üzletemnek Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke konzervatív emberként változatlanul hisz az ingatlanpiacban.

Flesch Tamás az édesapjára tekint példaképként, aki szakmabeliként, közel 80 évesen a mai napig bejár dolgozni. A szállodaiparban, a turizmusban jártasak között pedig biztos jó néhányan akadnak, akik Tamást tartják példaképnek, ami a hosszú évek munkája után igazi elismerés. De van más is, amire büszke az MSZÉSZ elnöke. Ezt rögtön el is mondja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Elképesztően nagy szakmai elismerésnek tartom, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének választott a tagság. A szakmában eddig is sok mindent elértem már, de ezt a bizalmat nagyon nagyra becsülöm.

Milyen távra tervez?

– Az MSZÉSZ elnöki feladatait tekintve egyelőre két évre.  Nagyon sok a feladat, majd meglátjuk, hogy mit érünk el. Mivel ez választott tisztség, kiderül, hogy mit gondol a tagság az elvégzett munkáról. Két év múlva majd visszatérhetünk a kérdésre, hogy érdemes-e, szabad-e folytatnom, és ezt mások is így gondolják-e.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretném, ha Budapesten az új Kongresszusi Központ nem csak terv maradna, hanem belátható időn belül meglenne a helyszín és hozzá az építési engedély. Most ezt látom a bakancslistám első pontjának, de mellette van több feladat is. Például előre szeretnénk lépni az idegenforgalom és vendéglátás területén a munkaerő és a bérek kérdésében. Nagyon fontos lenne a szakmának az adózás optimalizálása, jó lenne, ha a kormány segítségével kedvezőbb feltételek között dolgozhatnánk.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok embertől sok mindent tanultam, de elsőként mindenképpen az édesapámat említem. Példaképként tekintek rá, nyugdíjasként, közel 80 évesen a mai napig dolgozik a szakmánkban.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon ma rendkívül sok lehetőséget látok. Az ország és Budapest turisztikai szempontból most kezd odakerülni, ahol már régen a helye lenne. Emellett szeretném, ha a saját cégem, a Continental Group a jövőben más európai országokban is üzemeltetne szállodákat.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Konzervatív emberként változatlanul az ingatlanpiacban hiszek. Az egyre dráguló árak mellett is ezt érzem ma a legbiztonságosabb befektetési területnek. Van egy nagyon új, tavaly decemberben indult turisztikai startup vállalkozásunk, egy digitális applikáció – nagyon kíváncsi vagyok, hogy hová jutunk vele. A szállóvendégeknek kínálunk programlehetőségeket, egyelőre Budapesten, de a tervek között szerepelnek más európai városok is.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Leginkább azzal, hogy nagyon gyakran változnak a jogszabályok, így elég nehéz több évre tervezni. A budapesti vendéglátósoknak igencsak bürokratikus úton lehet működési engedélyekhez jutni, ezen mindenképp érdemes lenne könnyíteni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Az őszinte párbeszéd híve vagyok, sokat kell beszélgetni a kollégákkal. Sok-sok jó ötletre van szükség ahhoz, hogy abból egy megvalósuljon.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően semmire nem sajnálom. Megpróbálok mindig olyannal foglalkozni, amit fontosnak, érdekesnek tartok. A túl sok papírmunka persze nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra semmiképp nem sajnálom! Szeretném, ha minél inkább élveznénk azt, ahol és ahogyan élünk.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

– A feleségemmel közösen hoztunk létre egy alapítványt, a beteg és hátrányos helyzetű gyerekeket kívánjuk segíteni. Ez az elhivatottságunk a jövőben is változatlan marad.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon szeretek a családommal lenni. Hetente több alkalommal sportolok, ez is teljesen kikapcsol és megnyugtat.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS