Flesch Tamás: Sok jó ötletre van szükség, hogy egy megvalósuljon

2019. 02. 07., 10:15

Szeretném, ha Budapesten az új Kongresszusi Központ nem csak terv maradna a következő két évben – mondja az Üzletemnek Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke konzervatív emberként változatlanul hisz az ingatlanpiacban.

Flesch Tamás az édesapjára tekint példaképként, aki szakmabeliként, közel 80 évesen a mai napig bejár dolgozni. A szállodaiparban, a turizmusban jártasak között pedig biztos jó néhányan akadnak, akik Tamást tartják példaképnek, ami a hosszú évek munkája után igazi elismerés. De van más is, amire büszke az MSZÉSZ elnöke. Ezt rögtön el is mondja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Elképesztően nagy szakmai elismerésnek tartom, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének választott a tagság. A szakmában eddig is sok mindent elértem már, de ezt a bizalmat nagyon nagyra becsülöm.

Milyen távra tervez?

– Az MSZÉSZ elnöki feladatait tekintve egyelőre két évre.  Nagyon sok a feladat, majd meglátjuk, hogy mit érünk el. Mivel ez választott tisztség, kiderül, hogy mit gondol a tagság az elvégzett munkáról. Két év múlva majd visszatérhetünk a kérdésre, hogy érdemes-e, szabad-e folytatnom, és ezt mások is így gondolják-e.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretném, ha Budapesten az új Kongresszusi Központ nem csak terv maradna, hanem belátható időn belül meglenne a helyszín és hozzá az építési engedély. Most ezt látom a bakancslistám első pontjának, de mellette van több feladat is. Például előre szeretnénk lépni az idegenforgalom és vendéglátás területén a munkaerő és a bérek kérdésében. Nagyon fontos lenne a szakmának az adózás optimalizálása, jó lenne, ha a kormány segítségével kedvezőbb feltételek között dolgozhatnánk.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok embertől sok mindent tanultam, de elsőként mindenképpen az édesapámat említem. Példaképként tekintek rá, nyugdíjasként, közel 80 évesen a mai napig dolgozik a szakmánkban.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon ma rendkívül sok lehetőséget látok. Az ország és Budapest turisztikai szempontból most kezd odakerülni, ahol már régen a helye lenne. Emellett szeretném, ha a saját cégem, a Continental Group a jövőben más európai országokban is üzemeltetne szállodákat.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Konzervatív emberként változatlanul az ingatlanpiacban hiszek. Az egyre dráguló árak mellett is ezt érzem ma a legbiztonságosabb befektetési területnek. Van egy nagyon új, tavaly decemberben indult turisztikai startup vállalkozásunk, egy digitális applikáció – nagyon kíváncsi vagyok, hogy hová jutunk vele. A szállóvendégeknek kínálunk programlehetőségeket, egyelőre Budapesten, de a tervek között szerepelnek más európai városok is.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Leginkább azzal, hogy nagyon gyakran változnak a jogszabályok, így elég nehéz több évre tervezni. A budapesti vendéglátósoknak igencsak bürokratikus úton lehet működési engedélyekhez jutni, ezen mindenképp érdemes lenne könnyíteni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Az őszinte párbeszéd híve vagyok, sokat kell beszélgetni a kollégákkal. Sok-sok jó ötletre van szükség ahhoz, hogy abból egy megvalósuljon.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően semmire nem sajnálom. Megpróbálok mindig olyannal foglalkozni, amit fontosnak, érdekesnek tartok. A túl sok papírmunka persze nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra semmiképp nem sajnálom! Szeretném, ha minél inkább élveznénk azt, ahol és ahogyan élünk.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

– A feleségemmel közösen hoztunk létre egy alapítványt, a beteg és hátrányos helyzetű gyerekeket kívánjuk segíteni. Ez az elhivatottságunk a jövőben is változatlan marad.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon szeretek a családommal lenni. Hetente több alkalommal sportolok, ez is teljesen kikapcsol és megnyugtat.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 18:09:48
A tavaszi munkálatok beindulásával mezőgazdasági gépek szinte bármely útszakaszon felbukkanhatnak. Ha úticéljukat másképpen nem, vagy legalább 50 százalékkal hosszabb úton tudnák elérni, olyan útra is felhajthatnak – a gyorsforgalmi utakon kívül –, amelyen egyébként tiltják haladásukat – hívja fel a balesetveszélyre a figyelmet az Agroinform.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS