Alföldi megyeszékhelyekre érkezett a turisztikai roadshow

2018. 11. 21., 13:00

Kecskeméten és Szegeden folytatódott az Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége roadshow-sorozata.

Kecskeméten, a Four Points by Sheraton szállodában találkoztak a város meghatározó szállodásai, az MSZÉSZ Dél-Alföldi régióvezetője, Juszkó Anita szervezésében - írja a turizmus.com.

Szabó Áron, szálláshelyekért és vendéglátásért felelős MTÜ igazgató a város jelenlegi, az üzleti turizmusban betöltött szerepét vitatta meg a helyi szakemberekkel, fókuszban a Mercedes folyamatban lévő gyárbővítésével. Megállapították: a térség  turisztikai és szálláshely kínálatát úgy célszerű fejleszteni, hogy az alkalmas legyen a 
növekvő számú, szabadidős célú utazó kiszolgálására.
Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke felvetette a város sportturisztikai 
lehetőségeinek kiaknázását.

Szegeden üzleti vacsorán találkoztak a szállodaigazgatók az MTÜ igazgatójával és az MSZÉSZ elnökével. A hosszú hétvégék Szegeden és Mórahalmon is jelentős forgalom bővülést hoztak. A helyi szakemberek az üzleti célú utazás élénkítésében látnak jelentős tartalékot. Ehhez elengedhetetlen a városban a megfelelő konferencia kapacitás kiépítése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-05 17:43:08
A Magyar Nemzeti Bank megtartotta első hosszú futamidejű betéti tenderét, amelyen 2093 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. Az október 5-ei betéti tenderrel az MNB megkezdi a likviditás érdemi szűkítését, és ezzel folytatja a monetáris szigorítást.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS