Alföldi megyeszékhelyekre érkezett a turisztikai roadshow

2018. 11. 21., 13:00

Kecskeméten és Szegeden folytatódott az Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége roadshow-sorozata.

Kecskeméten, a Four Points by Sheraton szállodában találkoztak a város meghatározó szállodásai, az MSZÉSZ Dél-Alföldi régióvezetője, Juszkó Anita szervezésében - írja a turizmus.com.

Szabó Áron, szálláshelyekért és vendéglátásért felelős MTÜ igazgató a város jelenlegi, az üzleti turizmusban betöltött szerepét vitatta meg a helyi szakemberekkel, fókuszban a Mercedes folyamatban lévő gyárbővítésével. Megállapították: a térség  turisztikai és szálláshely kínálatát úgy célszerű fejleszteni, hogy az alkalmas legyen a 
növekvő számú, szabadidős célú utazó kiszolgálására.
Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke felvetette a város sportturisztikai 
lehetőségeinek kiaknázását.

Szegeden üzleti vacsorán találkoztak a szállodaigazgatók az MTÜ igazgatójával és az MSZÉSZ elnökével. A hosszú hétvégék Szegeden és Mórahalmon is jelentős forgalom bővülést hoztak. A helyi szakemberek az üzleti célú utazás élénkítésében látnak jelentős tartalékot. Ehhez elengedhetetlen a városban a megfelelő konferencia kapacitás kiépítése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-10 10:20:02
Szinte minden cégnek van már valamilyen biztosítása. Leginkább kötelező és casco, de a vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás is népszerű, miközben a kibertámadások ellen csak 100-ból 2 cég védekezik – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS