Egyre nagyobb teret nyer az Airbnb a vidéki városokban

2018. 11. 14., 11:00

Magyarországon 8800 aktív házigazdát tart számon az Airbnb, amely nyit az egyedi szálláshelyek, köztük a butikhotelek felé – derült ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Boutique Hotel Szekciójának keddi ülésén.

Jelenleg több mint 5 millió lokáció (szoba, lakás, szálláshely) szerepel a rendszerükben 191 ország 81 ezer városában – mondta Vladimir Beroun, az Airbnb képviselője.

A rendszer indulása óta 400 millió vendégérkezést regisztráltak, ennek több mint egynegyedét (142 millió) Európában – írja a turizmus.com.

Magyarországon 8800 aktív házigazdát tartanak számon, Csehországban 11 ezer ez a szám, a kelet-közép-európai régióban ez a két legfejlettebb piac.

Régiónkban egy átlagos házigazda évente átlagosan 2800 eurós bevételhez jut az Airbnb-n keresztül, és évente átlagosan 43 éjszakára adja ki az ingatlanját.

A regisztrált kiadó ingatlanoknak a 76 százaléka olyan településen található, ahol nem működik szálloda.

Magyarországon tavaly 801 ezer vendég szállt meg az Airbnb rendszerén keresztül, ami 44 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

A Budapesten kívüli úti célok esetében még nagyobb, 54 százalékos volt a forgalomnövekedés. Az Airbnb-n keresztül hazánkba érkező vendégek közül az első helyen a britek állnak, őket az amerikaiak, a franciák, a németek követik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS