Egyre nagyobb teret nyer az Airbnb a vidéki városokban

2018. 11. 14., 11:00

Magyarországon 8800 aktív házigazdát tart számon az Airbnb, amely nyit az egyedi szálláshelyek, köztük a butikhotelek felé – derült ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Boutique Hotel Szekciójának keddi ülésén.

Jelenleg több mint 5 millió lokáció (szoba, lakás, szálláshely) szerepel a rendszerükben 191 ország 81 ezer városában – mondta Vladimir Beroun, az Airbnb képviselője.

A rendszer indulása óta 400 millió vendégérkezést regisztráltak, ennek több mint egynegyedét (142 millió) Európában – írja a turizmus.com.

Magyarországon 8800 aktív házigazdát tartanak számon, Csehországban 11 ezer ez a szám, a kelet-közép-európai régióban ez a két legfejlettebb piac.

Régiónkban egy átlagos házigazda évente átlagosan 2800 eurós bevételhez jut az Airbnb-n keresztül, és évente átlagosan 43 éjszakára adja ki az ingatlanját.

A regisztrált kiadó ingatlanoknak a 76 százaléka olyan településen található, ahol nem működik szálloda.

Magyarországon tavaly 801 ezer vendég szállt meg az Airbnb rendszerén keresztül, ami 44 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

A Budapesten kívüli úti célok esetében még nagyobb, 54 százalékos volt a forgalomnövekedés. Az Airbnb-n keresztül hazánkba érkező vendégek közül az első helyen a britek állnak, őket az amerikaiak, a franciák, a németek követik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.