Egyre nagyobb teret nyer az Airbnb a vidéki városokban

2018. 11. 14., 11:00

Magyarországon 8800 aktív házigazdát tart számon az Airbnb, amely nyit az egyedi szálláshelyek, köztük a butikhotelek felé – derült ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Boutique Hotel Szekciójának keddi ülésén.

Jelenleg több mint 5 millió lokáció (szoba, lakás, szálláshely) szerepel a rendszerükben 191 ország 81 ezer városában – mondta Vladimir Beroun, az Airbnb képviselője.

A rendszer indulása óta 400 millió vendégérkezést regisztráltak, ennek több mint egynegyedét (142 millió) Európában – írja a turizmus.com.

Magyarországon 8800 aktív házigazdát tartanak számon, Csehországban 11 ezer ez a szám, a kelet-közép-európai régióban ez a két legfejlettebb piac.

Régiónkban egy átlagos házigazda évente átlagosan 2800 eurós bevételhez jut az Airbnb-n keresztül, és évente átlagosan 43 éjszakára adja ki az ingatlanját.

A regisztrált kiadó ingatlanoknak a 76 százaléka olyan településen található, ahol nem működik szálloda.

Magyarországon tavaly 801 ezer vendég szállt meg az Airbnb rendszerén keresztül, ami 44 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

A Budapesten kívüli úti célok esetében még nagyobb, 54 százalékos volt a forgalomnövekedés. Az Airbnb-n keresztül hazánkba érkező vendégek közül az első helyen a britek állnak, őket az amerikaiak, a franciák, a németek követik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS