Januártól Flesch Tamás az MSZÉSZ elnöke

Januártól Flesch Tamás az MSZÉSZ elnöke
2022. 11. 10., 18:22

Flesch Tamást választotta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének a szervezet tisztújító közgyűlése.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége november 8-9-én rendezte meg őszi, tisztújító közgyűlését. Az ismét nehézségekkel, bizonytalanságokkal teli jövő ellenére a rendezvény a jó gyakorlatok megosztásának helyszíne volt.

Az MSZÉSZ tagsága új elnököt, két alelnököt választott. 2023. január 1-jétől a szövetség elnöke Flesch Tamás (Continental Group), aki korábban már betöltötte a tisztséget. (A fotón jobb oldalt.)

Alelnököknek választották Juszkó Anitát (Four Points by Sheraton Hotel Kecskemét) és Kovács Balázst (Danubius Hotels). Baldauf Csaba (Kolping Hotel) tiszteletbeli elnökként segíti a jövőben a szövetség munkáját.

(Flesch Tamás is válaszolt korábban az Üzletem 12 kérdésére. A sorozat 39. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Átadták a Marenich Ottó emlékplakettet

Az MSZÉSZ 1980 óta kétévente ítéli oda a Marencich Ottó emlékplakettet azoknak a szakembereknek, akik mind a szövetségért, mind a szakmáért kiemelkedő tevékenységet folytatnak. Idén a különleges kör 60 főre bővült.

Az idei díjazottak: Szalók Csilla (Budapesti Gazdasági Egyetem), Fazekas Lajos (Aquaticum Debrecen Kft.) és Kovács Balázs (Danubius Hotels).

(Fotó: Tamás Pál)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS