Januártól Flesch Tamás az MSZÉSZ elnöke

Januártól Flesch Tamás az MSZÉSZ elnöke
2022. 11. 10., 18:22

Flesch Tamást választotta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének a szervezet tisztújító közgyűlése.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége november 8-9-én rendezte meg őszi, tisztújító közgyűlését. Az ismét nehézségekkel, bizonytalanságokkal teli jövő ellenére a rendezvény a jó gyakorlatok megosztásának helyszíne volt.

Az MSZÉSZ tagsága új elnököt, két alelnököt választott. 2023. január 1-jétől a szövetség elnöke Flesch Tamás (Continental Group), aki korábban már betöltötte a tisztséget. (A fotón jobb oldalt.)

Alelnököknek választották Juszkó Anitát (Four Points by Sheraton Hotel Kecskemét) és Kovács Balázst (Danubius Hotels). Baldauf Csaba (Kolping Hotel) tiszteletbeli elnökként segíti a jövőben a szövetség munkáját.

(Flesch Tamás is válaszolt korábban az Üzletem 12 kérdésére. A sorozat 39. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Átadták a Marenich Ottó emlékplakettet

Az MSZÉSZ 1980 óta kétévente ítéli oda a Marencich Ottó emlékplakettet azoknak a szakembereknek, akik mind a szövetségért, mind a szakmáért kiemelkedő tevékenységet folytatnak. Idén a különleges kör 60 főre bővült.

Az idei díjazottak: Szalók Csilla (Budapesti Gazdasági Egyetem), Fazekas Lajos (Aquaticum Debrecen Kft.) és Kovács Balázs (Danubius Hotels).

(Fotó: Tamás Pál)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-10 10:20:02
Szinte minden cégnek van már valamilyen biztosítása. Leginkább kötelező és casco, de a vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás is népszerű, miközben a kibertámadások ellen csak 100-ból 2 cég védekezik – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből.
2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS