Napokon belül újra nyithatnak Magyarországon a szállodák, amelyeket védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.
„A szállodaipar, amikor a tavaly tavaszi leállás után újranyithatott, maximálisan bizonyította, hogy teljes mértékben tud gondoskodni a vendégei biztonságáról. Egyetlen esetet sem jelentettek, hogy valaki szállodában fertőződött volna meg. Az MSZÉSZ álláspontja, hogy a szállodák semmivel sem veszélyesebbek járványügyi szempontból, mint az éttermek teraszai” – mondta a turizmus.com-nak adott interjúban Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége alelnöke.
Az alelnök abban bízik, hogy július elejére már mindenki felveheti a vakcinát, aki akarja, és mehet szállodába nyaralni.
Baldauf Csaba elmondta: „drámai a dolgozók lelki állapota, alulmotiválttá váltak, hiszen az elmúlt majd hét hónap alapjaiban ingatta meg az egzisztenciális biztonságukat, felélték a tartalékait, kölcsönöket vettek fel; a történtek teljesen elbizonytalanították őket, hogy ebben az ágazatban folytassák-e a pályájukat”.
A legnagyobb feladat most visszaadni a kollégák hitét, hogy van jövőjük a szakmában. Ebben jelentős felelősség hárul a munkaadókra, a szakmai szervezetekre, a felsőoktatásra és a kormányzati kommunikációra is.
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.