Az idei első öt hónapban három szállodát adtak át Magyarországon

2019. 07. 15., 15:30

Az idei év első öt hónapjában 7,7 százalékkal volt nagyobb a hazai szállodák összes bruttó forgalma, mint a tavalyi hasonló időszakban – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportjából.

2018-tól eltérően idén a pünkösdi ünnepek júniusban voltak, és május elseje sem hétvégére esett, ezzel magyarázható, hogy májusban a belföldi vendégéjszakák száma 1,1 százalékkal, a külföldieké 0,2 százalékkal elmaradt a tavalyitól – írja a turizmus.com.

Ennek ellenére szállodáink havi forgalma igen kedvezően alakult. Országos szinten 9,5 százalékkal, Budapesten 11,3 százalékkal, a balatoni régióban 3,5 százalékkal múlta felül a tavalyit. Az első öt hónapban a hazai szállodák összes bruttó forgalma 7,7 százalékkal volt nagyobb a 2018. évinél.

Több fontos beutazó piacon mutatkozott növekedés: az USA-ból 10,8 százalékkal, az Egyesült Királyságból 9,2 százalékkal, Franciaországból 8,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma. Visszaesés történt Olaszországból (-12,7 százalék), Németországból (-6,9 százalék) és Ausztriából (-5,1 százalék).

A szállodai kategóriák között országos szinten a 4*-os hotelek teljesítettek a legjobban, 15,1 százalékos növekedéssel május végéig.

Az első öt hónapban három új szálloda nyílt Magyarországon: Budapesten kettő, összesen 266 szobával, a fővároson kívül pedig egy Fadd-Domboriban – 17 szobával.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS