A magyar turizmus legbefolyásosabb emberei találkoztak

2019. 02. 04., 08:00

Több mint 1100 meghívott részvételével immár 27. alkalommal rendezték meg a Turizmus Évadnyitó Gálát a Budapesti Kongresszusi Központban.

A szakma képviselőit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója köszöntötte. Az est fókusztémájához, a digitalizációhoz kapcsolódva kifejtette: a július elsejével elinduló Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) lehetővé teszi, hogy valós időben váljon láthatóvá a turizmus teljesítménye – írja a turizmus.com. Mint Guller Zoltán fogalmazott, a szálláshely szolgáltatási szektor digitalizációja jelentős lendületet adhat a turizmusnak.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kiemelte: a szállodaiparban az online check-intől a telefonos szobanyitáson át a virtuális ügyfélszolgálatig rengeteg eszköz megjelent már, ezek okos használatával kiváltható munkaerőt, illetve növelhetik a vendégelégedettséget. Ugyanakkor, eljöhet az az idő, amikor az lesz a kuriózum és azért fizetnek majd többet a vendégek, ha ember foglalkozik velük a recepción.

Ezt az eseményt választotta Budapest abból a célból, hogy bejelentse: 2019-ben Budapest Európa Sport Fővárosa, nagykövetének Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszónőt választották.

Ezen a rendezvényen derül ki minden évben, hogy ki kerül be a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személye közé. A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, Gulyás Eszter is ott van a legjobbak között. Eszter az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában ezt még nem árulhatta el, de már publikus a hír. Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS