A magyar turizmus legbefolyásosabb emberei találkoztak

2019. 02. 04., 08:00

Több mint 1100 meghívott részvételével immár 27. alkalommal rendezték meg a Turizmus Évadnyitó Gálát a Budapesti Kongresszusi Központban.

A szakma képviselőit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója köszöntötte. Az est fókusztémájához, a digitalizációhoz kapcsolódva kifejtette: a július elsejével elinduló Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) lehetővé teszi, hogy valós időben váljon láthatóvá a turizmus teljesítménye – írja a turizmus.com. Mint Guller Zoltán fogalmazott, a szálláshely szolgáltatási szektor digitalizációja jelentős lendületet adhat a turizmusnak.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kiemelte: a szállodaiparban az online check-intől a telefonos szobanyitáson át a virtuális ügyfélszolgálatig rengeteg eszköz megjelent már, ezek okos használatával kiváltható munkaerőt, illetve növelhetik a vendégelégedettséget. Ugyanakkor, eljöhet az az idő, amikor az lesz a kuriózum és azért fizetnek majd többet a vendégek, ha ember foglalkozik velük a recepción.

Ezt az eseményt választotta Budapest abból a célból, hogy bejelentse: 2019-ben Budapest Európa Sport Fővárosa, nagykövetének Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszónőt választották.

Ezen a rendezvényen derül ki minden évben, hogy ki kerül be a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személye közé. A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, Gulyás Eszter is ott van a legjobbak között. Eszter az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában ezt még nem árulhatta el, de már publikus a hír. Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-05 17:43:08
A Magyar Nemzeti Bank megtartotta első hosszú futamidejű betéti tenderét, amelyen 2093 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. Az október 5-ei betéti tenderrel az MNB megkezdi a likviditás érdemi szűkítését, és ezzel folytatja a monetáris szigorítást.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS