Gulyás Eszter: Sokat tanultam üzletről, életről, stílusról

2019. 01. 18., 10:15

Tanulásba és tanításba szívesen fektetnék – mondja Gulyás Eszter az Üzletemnek. A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke nagyon nem szereti a parttalan vitákat és az erőfitogtatást.

Gulyás Eszter azt mondja, hogy teljesen elégedett a magyarországi szakmai karrierjével. Eszter a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, egyben a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálló „házigazdája”, vagyis mindent tud a szakmáról. Van egy nagy álma, de ez egyelőre hétpecsétes titok. Sok minden más viszont nem az. Olvassa el a 12 kérdés – 12 válasz újabb interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöki posztját.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra. Kizárólag!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az első helyen egy igazi „álom” található, amely hamarosan valóra válik, de egyelőre nem szeretném elárulni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Apukámtól. Szakmailag pedig Derry Mártától tanultam a legtöbbet – üzletet, életet, stílust.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Nem szoktam ezen a kérdésen töprengeni, nagyon elégedett vagyok az itthoni szakmai életutammal.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Tanulásba és tanításba fektetnék. Üzleti értelemben most nem gondolkozom új vállalkozás indításán.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Ésszerűtlen alkuhelyzetekkel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Parttalan vitákra, erőfitogtatásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Lehetőség nélküli gyerekek esélyeinek növelésére, életútjuk tudatos alakítására.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és a kirándulás.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 21:09:00
2023-ban a kötelező béremelésen kívül a cégek 60 százaléka nem emelte munkavállalóinak bérét, minden negyedik cégnél viszont legalább 10 százalékos béremelés történt a januári emelésen felül – derül ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és az Egyensúly Intézet közös felméréséből.
2023-10-04 20:09:00
A szelektív hulladékgyűjtés támogatása érdekében a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. néhány éven belül több mint 60-nal, 362-re növeli a hulladékudvarok számát; minden 10 ezer lakosúnál nagyobb településen lesz hulladékudvar, a korábbihoz képest hosszabb nyitvatartással – tájékoztatott a Mol.
2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.