Gulyás Eszter: Sokat tanultam üzletről, életről, stílusról

2019. 01. 18., 10:15

Tanulásba és tanításba szívesen fektetnék – mondja Gulyás Eszter az Üzletemnek. A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke nagyon nem szereti a parttalan vitákat és az erőfitogtatást.

Gulyás Eszter azt mondja, hogy teljesen elégedett a magyarországi szakmai karrierjével. Eszter a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, egyben a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálló „házigazdája”, vagyis mindent tud a szakmáról. Van egy nagy álma, de ez egyelőre hétpecsétes titok. Sok minden más viszont nem az. Olvassa el a 12 kérdés – 12 válasz újabb interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöki posztját.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra. Kizárólag!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az első helyen egy igazi „álom” található, amely hamarosan valóra válik, de egyelőre nem szeretném elárulni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Apukámtól. Szakmailag pedig Derry Mártától tanultam a legtöbbet – üzletet, életet, stílust.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Nem szoktam ezen a kérdésen töprengeni, nagyon elégedett vagyok az itthoni szakmai életutammal.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Tanulásba és tanításba fektetnék. Üzleti értelemben most nem gondolkozom új vállalkozás indításán.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Ésszerűtlen alkuhelyzetekkel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Parttalan vitákra, erőfitogtatásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Lehetőség nélküli gyerekek esélyeinek növelésére, életútjuk tudatos alakítására.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és a kirándulás.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS