Gulyás Eszter: Sokat tanultam üzletről, életről, stílusról

2019. 01. 18., 10:15

Tanulásba és tanításba szívesen fektetnék – mondja Gulyás Eszter az Üzletemnek. A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke nagyon nem szereti a parttalan vitákat és az erőfitogtatást.

Gulyás Eszter azt mondja, hogy teljesen elégedett a magyarországi szakmai karrierjével. Eszter a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, egyben a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálló „házigazdája”, vagyis mindent tud a szakmáról. Van egy nagy álma, de ez egyelőre hétpecsétes titok. Sok minden más viszont nem az. Olvassa el a 12 kérdés – 12 válasz újabb interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöki posztját.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra. Kizárólag!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az első helyen egy igazi „álom” található, amely hamarosan valóra válik, de egyelőre nem szeretném elárulni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Apukámtól. Szakmailag pedig Derry Mártától tanultam a legtöbbet – üzletet, életet, stílust.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Nem szoktam ezen a kérdésen töprengeni, nagyon elégedett vagyok az itthoni szakmai életutammal.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Tanulásba és tanításba fektetnék. Üzleti értelemben most nem gondolkozom új vállalkozás indításán.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Ésszerűtlen alkuhelyzetekkel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Parttalan vitákra, erőfitogtatásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Lehetőség nélküli gyerekek esélyeinek növelésére, életútjuk tudatos alakítására.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és a kirándulás.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 17:11:06
Magyarország 2030-ra saját forrásokból fedezheti a teljes áramszükségletét, beleértve az addig kiépülő új ipari kapacitások szükségletét is – mondta az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csütörtöki rendezvényén Budapesten.
2023-03-30 14:41:00
A munkavállalók és képviselőik egyértelmű és teljes körű tájékoztatásra jogosultak az egyéni és az átlagos bérszintekről, nemek szerinti bontásban. A munkaszerződésekben nem lehet megtiltani, hogy egy adott munkavállaló nyilvánosságra hozza, mennyit keres, illetve mások fizetéséről tájékozódjon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS