Gulyás Eszter: Sokat tanultam üzletről, életről, stílusról

2019. 01. 18., 10:15

Tanulásba és tanításba szívesen fektetnék – mondja Gulyás Eszter az Üzletemnek. A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke nagyon nem szereti a parttalan vitákat és az erőfitogtatást.

Gulyás Eszter azt mondja, hogy teljesen elégedett a magyarországi szakmai karrierjével. Eszter a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, egyben a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálló „házigazdája”, vagyis mindent tud a szakmáról. Van egy nagy álma, de ez egyelőre hétpecsétes titok. Sok minden más viszont nem az. Olvassa el a 12 kérdés – 12 válasz újabb interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöki posztját.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra. Kizárólag!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az első helyen egy igazi „álom” található, amely hamarosan valóra válik, de egyelőre nem szeretném elárulni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Apukámtól. Szakmailag pedig Derry Mártától tanultam a legtöbbet – üzletet, életet, stílust.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Nem szoktam ezen a kérdésen töprengeni, nagyon elégedett vagyok az itthoni szakmai életutammal.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Tanulásba és tanításba fektetnék. Üzleti értelemben most nem gondolkozom új vállalkozás indításán.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Ésszerűtlen alkuhelyzetekkel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Parttalan vitákra, erőfitogtatásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Lehetőség nélküli gyerekek esélyeinek növelésére, életútjuk tudatos alakítására.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás és a kirándulás.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-15 14:10:07
Már a K&H is átlépte a június végéig élő önkéntes, 7,3 százalékos THM-plafont a jelzálogkölcsönei egy részénél. A bankok egymást követő emelései után főként az alacsonyabb jövedelműeknek lesz egyre nehezebb olcsóbb lakáshitelt találni .

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS