Eurobarométer

Itt találod az összes cikket a „Eurobarométer” témában!

Az inflációtól tartanak leginkább, az energetikai átállást pedig gyorsítanák az európaiak

Az inflációtól tartanak leginkább, az energetikai átállást pedig gyorsítanák az európaiak

Az európai polgárok többsége továbbra is elégedett az Európai Uniónak az Ukrajna elleni orosz invázióra adott válaszával – derül ki a legfrissebb Eurobarométer-felmérésből.
2022. 05. 09., 07:37
Egyre mobilabbak az európai fiatalok

Az EU-ban élő fiatalok 39 százaléka részt vett szakmai, önkéntes, tanulási vagy sporttevékenységben egy másik uniós országban.

2020. 10. 25., 09:30
Rossznak gondolja a gazdasági helyzetet az európaiak többsége

Az Eurobarométer standard felmérés szerint az uniós polgárok a gazdasági helyzetet, a tagállami államháztartások helyzetét és a bevándorlást jelölték meg a három legfontosabb uniós szintű problémaként. Nemzeti szinten is a gazdasági helyzet is a legfőbb aggály, amit az egészségügy és a munkanélküliség követ.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS