állattenyésztés

Itt találod az összes cikket a „állattenyésztés” témában!

Járványveszély miatt tilos kecskét és juhot behozni Romániából Magyarországra

Járványveszély miatt tilos kecskét és juhot behozni Romániából Magyarországra

A juhok és kecskék egyik legfertőzőbb betegségének számító PPR megjelenése súlyos gazdasági károkat okoz.
2023. 10. 16., 16:10
A génmódosított csirkének meg se kottyan a madárinfluenza

Az élelmiszerellátás kritikus pontja lehet, hogy az állattartásban olyan ellenálló fajok jelenjenek meg, amelyek immunisak az ismert fertőzésekre. A madárinfluenza (H5N1) lehet az első, ami génmódosítással eltűnhet a világból.

2023. 07. 26., 15:11
Milyen lenne a világ állattenyésztés nélkül?

Milyen lenne egy állattenyésztés nélküli világ? Milyen szerepet tölt be az állattenyésztés a vidéki gazdálkodásban és az ökoszisztémák működésében? Ilyen kérdésekre adnak választ a European Livestock Voice videóiban.

2023. 03. 29., 12:08
5,5 milliárd forintot kapnak az anyajuhokat tartó gazdák

Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatások kifizetése. Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatást több mint 7 ezer juhtartó számára, 5,5 milliárd forint értékben fizetik ki.

2023. 03. 25., 12:38
Bangkokig utaztak az innovatív termékekért

Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

2021. 12. 20., 20:52
Milliárdokkal segítik a magyar sertéstartókat

A takarmányárak nagymértékű emelkedése és az összeomlott európai piac miatti rendkívül nehéz helyzetben különösen fontos a sertéstartók számára, hogy mihamarabb segítséget kaphassanak. Az Agrárminisztérium megteremtette annak feltételeit, hogy idén 21,5 milliárd forint értékű, rekordösszegű állatjóléti támogatás kerüljön kifizetésre az ágazat számára.

2021. 12. 15., 21:06
Húsba vágó tényeket publikált az Agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Húsba Vágó Tények” címmel ingyenes online kiadványsorozatot készített, azzal a céllal, hogy eloszlassa az állattenyésztést és az állatitermék-előállítást övező tévhiteket.

2021. 08. 02., 18:30
Ezzel az ötlettel nyert a Pawsome csapat

Az online térben zajlott le a VETATHON verseny az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem közös szervezésű, 24 órás hackatonja, „Az állatok és a pandémia” témakörében.

2021. 03. 08., 14:15
Elkerülhetetlennek tartják a hús- és tejtermékek drágulását az ágazat szereplői

A takarmányok világszerte tapasztalható 30-50 százalékos drágulása miatt mindenhol komoly nehézségekkel küzdenek az állattartók. Ez az áremelkedés a hazai állattenyésztőknél, vágóhidaknál és feldolgozóüzemeknél is megjelenik, és az ágazat szereplői szerint a fogyasztói árak is fokozatosan emelkedhetnek a következő hónapokban.

2021. 02. 09., 15:15
Új munkacsoporttal segíti a gyepgazdálkodást az Agrárkamara

A legelő- és réthasználatnak jelentős szerepe van az állattenyésztésben. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán (NAK) belül gyepgazdálkodási munkacsoport alakult, amely egyebek mellett ennek a feltételeit hivatott javítani.

2021. 01. 25., 19:00
Bizakodóbbak a gazdák, de az állattenyésztőkre nehéz év vár

Javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a tavalyi negyedik negyedév végére az előző negyedévhez képest, de jellemzően a növénytermesztők optimisták, az állattenyésztők a magas gabonárak miatt a korábbinál pesszimistábban látják 2021-et – mondta a Takarékbank agrár üzletágának ügyvezető igazgatója.

2020. 03. 21., 11:00
Sertésből kevesebbet, baromfiból többet vágtak a magyar vágóhidakon tavaly

Mintegy 2 százalékkal kevesebb sertést és közel 2 százalékkal több baromfit vágtak a magyar vágóhidakon tavaly az előző évhez képest, míg a szarvasmarhavágás gyakorlatilag azonos szinten maradt – derül ki a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.

2019. 09. 12., 11:00
Így segítik az állattenyésztőket Szerbiában

17 ezer tonna kukoricáért cserébe húsmarhát vesz át a szerb Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága. 17 kilogramm kukoricát adnak 1 kilogramm élősúlyú húsmarháért.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS