állattenyésztés

Itt találod az összes cikket a „állattenyésztés” témában!

Január végéig lehet pályázni az őshonos haszonállatok megőrzésének támogatására

Január végéig lehet pályázni az őshonos haszonállatok megőrzésének támogatására

„A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” elnevezésű felhívásra 2023. január 2. és január 31. között ismét pályázhatnak a gazdálkodók.
2021. 12. 20., 20:52
Milliárdokkal segítik a magyar sertéstartókat

A takarmányárak nagymértékű emelkedése és az összeomlott európai piac miatti rendkívül nehéz helyzetben különösen fontos a sertéstartók számára, hogy mihamarabb segítséget kaphassanak. Az Agrárminisztérium megteremtette annak feltételeit, hogy idén 21,5 milliárd forint értékű, rekordösszegű állatjóléti támogatás kerüljön kifizetésre az ágazat számára.

2021. 12. 15., 21:06
Húsba vágó tényeket publikált az Agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Húsba Vágó Tények” címmel ingyenes online kiadványsorozatot készített, azzal a céllal, hogy eloszlassa az állattenyésztést és az állatitermék-előállítást övező tévhiteket.

2021. 08. 02., 18:30
Ezzel az ötlettel nyert a Pawsome csapat

Az online térben zajlott le a VETATHON verseny az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem közös szervezésű, 24 órás hackatonja, „Az állatok és a pandémia” témakörében.

2021. 03. 08., 14:15
Elkerülhetetlennek tartják a hús- és tejtermékek drágulását az ágazat szereplői

A takarmányok világszerte tapasztalható 30-50 százalékos drágulása miatt mindenhol komoly nehézségekkel küzdenek az állattartók. Ez az áremelkedés a hazai állattenyésztőknél, vágóhidaknál és feldolgozóüzemeknél is megjelenik, és az ágazat szereplői szerint a fogyasztói árak is fokozatosan emelkedhetnek a következő hónapokban.

2021. 02. 09., 15:15
Új munkacsoporttal segíti a gyepgazdálkodást az Agrárkamara

A legelő- és réthasználatnak jelentős szerepe van az állattenyésztésben. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán (NAK) belül gyepgazdálkodási munkacsoport alakult, amely egyebek mellett ennek a feltételeit hivatott javítani.

2021. 01. 25., 19:00
Bizakodóbbak a gazdák, de az állattenyésztőkre nehéz év vár

Javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a tavalyi negyedik negyedév végére az előző negyedévhez képest, de jellemzően a növénytermesztők optimisták, az állattenyésztők a magas gabonárak miatt a korábbinál pesszimistábban látják 2021-et – mondta a Takarékbank agrár üzletágának ügyvezető igazgatója.

2020. 03. 21., 11:00
Sertésből kevesebbet, baromfiból többet vágtak a magyar vágóhidakon tavaly

Mintegy 2 százalékkal kevesebb sertést és közel 2 százalékkal több baromfit vágtak a magyar vágóhidakon tavaly az előző évhez képest, míg a szarvasmarhavágás gyakorlatilag azonos szinten maradt – derül ki a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.

2019. 09. 12., 11:00
Így segítik az állattenyésztőket Szerbiában

17 ezer tonna kukoricáért cserébe húsmarhát vesz át a szerb Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága. 17 kilogramm kukoricát adnak 1 kilogramm élősúlyú húsmarháért.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS