Így segítik az állattenyésztőket Szerbiában

2019. 09. 12., 11:00

17 ezer tonna kukoricáért cserébe húsmarhát vesz át a szerb Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága. 17 kilogramm kukoricát adnak 1 kilogramm élősúlyú húsmarháért.

Az Agroprofit egyesület szerint indokolatlan és érthetetlen, hogy ennyit késnek a természetbeni csere lebonyolításával, hiszen a köztársasági kormány még augusztus 28-án döntött a szarvasmarha-tenyésztők gondjain enyhíteni hivatott intervencióról – írja a Magyar Szó.

A termelői társulás szerint fontos feltüntetni, hogy nem idei, hanem tavalyi kukoricát adnak a jószágért, valamint hogy a farmról a vágóhídig való szállítás költségeit a vágóhíd állja, ne pedig a gazdák.

Az Agroprofit javasolja, hogy a természetbeni csere határidejét szeptember 30-a helyett tolják ki október 10-re, jelentkezni pedig szeptember 20-ig lehessen. A tömörülés megállapítja: nem korrekt, hogy a felhívás szerint elsőbbséget élveznek a nagyobb állatállománnyal rendelkező gazdaságok, amikor köztudott, hogy a szerbiai gazdák átlagban 6 húsmarhát hizlalnak.

Az Árutartalékok Igazgatósága csak részben fogadta el az Agroprofit követeléseit. Jóváhagyta az árucserébe bevont vágóhidakra vonatkozó indítványt, valamint azt, hogy a dokumentumokat ne kelljen hitelesíteni közjegyzőnél.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS