Kajári Zoltán: Most minden energiámat lekötik a projektjeink

2019. 01. 03., 10:00

Kitartóan és profin csak akkor lehet dolgozni, ha nagyon hosszú távúak a terveid – mondja Kajári Zoltán az Üzletemnek adott interjúban. Már gyerekkorától vonzották az autók-motorok, így nem véletlen, hogy vállalkozásait is ezek határozzák meg.

Kajári Zoltán a személyes és üzleti inspirációk mellett fontosnak tartja a folyamatos tanulást, az olvasást. Több cég tulajdonosaként, illetve társtulajdonosaként egyértelműen a nemzetközi piacban látja a nagyobb fejlődési lehetőséget. Ezekről is beszélt az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Erre nehéz válaszolni, mert minden üzleti ötletet, amit szerettem is, és belevágtam, sikeresként könyvelhettem el. Néhány példa erre: a családi vállalkozásunk kereskedelmi üzletágát építettem fel, amely autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozik. Mivel az autók gyermekkorom óta erőteljesen meghatározzák az érdeklődési körömet, elindítottam 5 évvel ezelőtt a tesztelok, majd 3 évvel ezelőtt a retrovasak weboldalamat. 2018-ban nagyon komoly előkészületeket követően egy nemzetközi álmot indítottunk útnak, az autotveszek oldalunkat.

Milyen távra tervez?

– Nagyon hosszú távban gondolkodom, hiszen csak így lehet valamit kitartóan és profin csinálni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Több minden, természetesen az újonnan indult oldalunkból nemzetközi és elismert site-ot szeretnénk csinálni, valamint a másik cégem (motorikus alkatrész) webáruházból is nemzetközi webáruház kiépítése a cél.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Ez érdekes kérdés, mert az autós szakma alapjait az édesapámtól Kajári Józseftől tanultam, de többször üzleti inspirációt kaptam Kulcsár Tibortól (Kulcs-Soft Zrt.) is. Mellette nagyon sokat olvasok és üzleti oktatásokra járok.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A legnagyobb fejlődési lehetőséget a nemzetközi piacban látom.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg nem gondolkodom más vállalkozásban, mert minden energiámat és időmet lefoglalják a projektjeink.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Pontatlansággal, a kommunikáció hiányával, a felületességgel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes üzleti találkozókkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan felesleges találkozókra, amelyek nem vezetnek eredményre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Oktatásra, fejlesztésre, marketingre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Beteg gyerekeknek, gyermek fejlesztő központoknak, iskoláknak.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kirándulás, autóvezetés, zene, tánc.

Szerdahelyi Csaba

Olvasson még több interjút a 12 kérdés – 12 válasz sorozatból.

Gadanecz Zoltán

https://uzletem.hu/velemeny/gadanecz-zoltan-rossz-szandek-ellen-nincs-orvossag

Kalina Gábor

https://uzletem.hu/velemeny/eletfogytiglanra-itelte-magat-kalina-gabor-kadarmester

Koczka Máté

https://uzletem.hu/velemeny/koczka-mate-101-evesen-is-a-mediaban-szeretnek-dolgozni

Oszlánczi Réka

https://uzletem.hu/velemeny/oszlanczi-reka-vagyam-egy-nemzetkozi-halozat-mukodtetese

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS