Kajári Zoltán: Most minden energiámat lekötik a projektjeink

2019. 01. 03., 10:00

Kitartóan és profin csak akkor lehet dolgozni, ha nagyon hosszú távúak a terveid – mondja Kajári Zoltán az Üzletemnek adott interjúban. Már gyerekkorától vonzották az autók-motorok, így nem véletlen, hogy vállalkozásait is ezek határozzák meg.

Kajári Zoltán a személyes és üzleti inspirációk mellett fontosnak tartja a folyamatos tanulást, az olvasást. Több cég tulajdonosaként, illetve társtulajdonosaként egyértelműen a nemzetközi piacban látja a nagyobb fejlődési lehetőséget. Ezekről is beszélt az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Erre nehéz válaszolni, mert minden üzleti ötletet, amit szerettem is, és belevágtam, sikeresként könyvelhettem el. Néhány példa erre: a családi vállalkozásunk kereskedelmi üzletágát építettem fel, amely autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozik. Mivel az autók gyermekkorom óta erőteljesen meghatározzák az érdeklődési körömet, elindítottam 5 évvel ezelőtt a tesztelok, majd 3 évvel ezelőtt a retrovasak weboldalamat. 2018-ban nagyon komoly előkészületeket követően egy nemzetközi álmot indítottunk útnak, az autotveszek oldalunkat.

Milyen távra tervez?

– Nagyon hosszú távban gondolkodom, hiszen csak így lehet valamit kitartóan és profin csinálni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Több minden, természetesen az újonnan indult oldalunkból nemzetközi és elismert site-ot szeretnénk csinálni, valamint a másik cégem (motorikus alkatrész) webáruházból is nemzetközi webáruház kiépítése a cél.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Ez érdekes kérdés, mert az autós szakma alapjait az édesapámtól Kajári Józseftől tanultam, de többször üzleti inspirációt kaptam Kulcsár Tibortól (Kulcs-Soft Zrt.) is. Mellette nagyon sokat olvasok és üzleti oktatásokra járok.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A legnagyobb fejlődési lehetőséget a nemzetközi piacban látom.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg nem gondolkodom más vállalkozásban, mert minden energiámat és időmet lefoglalják a projektjeink.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Pontatlansággal, a kommunikáció hiányával, a felületességgel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes üzleti találkozókkal.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan felesleges találkozókra, amelyek nem vezetnek eredményre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Oktatásra, fejlesztésre, marketingre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Beteg gyerekeknek, gyermek fejlesztő központoknak, iskoláknak.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kirándulás, autóvezetés, zene, tánc.

Szerdahelyi Csaba

Olvasson még több interjút a 12 kérdés – 12 válasz sorozatból.

Gadanecz Zoltán

https://uzletem.hu/velemeny/gadanecz-zoltan-rossz-szandek-ellen-nincs-orvossag

Kalina Gábor

https://uzletem.hu/velemeny/eletfogytiglanra-itelte-magat-kalina-gabor-kadarmester

Koczka Máté

https://uzletem.hu/velemeny/koczka-mate-101-evesen-is-a-mediaban-szeretnek-dolgozni

Oszlánczi Réka

https://uzletem.hu/velemeny/oszlanczi-reka-vagyam-egy-nemzetkozi-halozat-mukodtetese

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS