Barna József: Ingatlanosok ne kíméljenek!

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 22., 09:30

Ötszáz fős ingatlanértékesítői csapat létrehozását és 25 ingatlaniroda üzemeltetését tervezi Barna József. Az ingatlanszakértő az Üzletemnek azt is elárulta, hogyan szeretné emelni a magyarok vállalkozói kultúráját.

Barna József az ingatlanostanfolyam.hu alapítója, a VING szakmai vezetője nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy ő lesz az egyik véleményvezér a hazai ingatlanos szakmában. Napról napra bizonyítani kívánja, hogy nem ismer lehetetlent. Ugyanakkor azt is elárulta az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 75. interjújában, hogy miért nem lett sztárfocista vagy szinkronhang.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Amikor áprilisban közel 100 fős közönség előtt hideg-hívtam élőben, kihangosítva olyan ingatlanhirdetéseket, amelyeknél ki volt írva, hogy ingatlanosok kíméljenek. 3-ból 2 megbízást megszereztem, úgy, hogy 5 éve nem hideg-hívtam előtte. Ez tényleg csúcs volt, eléggé izgultam.

Milyen távra tervez?

– Az ötleteim és megoldásaim egymásra épülnek és összekapcsolódnak, ezt nem igazán lehet rövid távú tervekkel megvalósítani. Kizárólag hosszú távra tervezek, de figyelek arra, hogy izgalmas legyen maga az út is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– 500 fős ingatlanértékesítői csapat létrehozása és 25 ingatlaniroda beüzemelése, valamint véleményvezérré válni az ingatlanos szakmában.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Három ilyen ember is létezik. Fekete Zoltán üzlettársamtól, aki kiváló szakember, rengeteg tapasztalattal és jó üzleti érzékkel rendelkezik. Surányi Ferenctől, ő korábban a Vállalkozz hatékonyan című videósorozatot gyártotta, ma webáruházra köthető mesterséges intelligenciával foglalkozik. Zseniális tudáshalmaz. Wolf Gábor marketing bibliája még kimeríthetetlen forrás.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Kifejezetten Magyarországon látom a fejlődést, hiszen a kitűzött céljaimhoz a magyar piac elegendő és a magyar emberek vállalkozói kultúráját szeretném emelni. Szerencsére van is hova.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Cégvezetőként szinte naponta kell különböző szakmákban kipróbálnom magam, így jelenleg nincs ilyen. Szívesen lennék sztárfocista, gitár-virtuóz, szinkronhang, de ezekről valahogy lemaradtam.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A személyes megkeresésben hiszek. Akivel kapcsolatba szeretnék lépni, azt megkeresem és beszélgetek vele, persze csak, ha ő is beleegyezik. Ennek ellenére a programozómmal már két éve dolgoztunk, mire először találkoztunk.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges adminisztrációra, sorban állásra, dugóban ücsörgésre, reménytelen emberekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Képzésre, előadásokra, tanácsadásra, gitárokra, régi nintendo játékokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Pitiáner dolgokkal gyorsan fel lehet bosszantani – a kedvenc stresszforrásom, ha a butaság szorgalommal társul.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Idős embereknek segíteni, szemetet szedni, utcaképet szépíteni. Igazából minden olyasmire, amire egyébként társadalmilag lusták vagyunk.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Család, utazással, gitározással, nintendózással, zenehallgatással, kerti munkával. Szeretek otthon lenni a családommal, az minden programnál jobb. Hétvégente főzök is, állítólag egész jól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS