Barna József: Ingatlanosok ne kíméljenek!

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 22., 09:30

Ötszáz fős ingatlanértékesítői csapat létrehozását és 25 ingatlaniroda üzemeltetését tervezi Barna József. Az ingatlanszakértő az Üzletemnek azt is elárulta, hogyan szeretné emelni a magyarok vállalkozói kultúráját.

Barna József az ingatlanostanfolyam.hu alapítója, a VING szakmai vezetője nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy ő lesz az egyik véleményvezér a hazai ingatlanos szakmában. Napról napra bizonyítani kívánja, hogy nem ismer lehetetlent. Ugyanakkor azt is elárulta az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 75. interjújában, hogy miért nem lett sztárfocista vagy szinkronhang.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Amikor áprilisban közel 100 fős közönség előtt hideg-hívtam élőben, kihangosítva olyan ingatlanhirdetéseket, amelyeknél ki volt írva, hogy ingatlanosok kíméljenek. 3-ból 2 megbízást megszereztem, úgy, hogy 5 éve nem hideg-hívtam előtte. Ez tényleg csúcs volt, eléggé izgultam.

Milyen távra tervez?

– Az ötleteim és megoldásaim egymásra épülnek és összekapcsolódnak, ezt nem igazán lehet rövid távú tervekkel megvalósítani. Kizárólag hosszú távra tervezek, de figyelek arra, hogy izgalmas legyen maga az út is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– 500 fős ingatlanértékesítői csapat létrehozása és 25 ingatlaniroda beüzemelése, valamint véleményvezérré válni az ingatlanos szakmában.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Három ilyen ember is létezik. Fekete Zoltán üzlettársamtól, aki kiváló szakember, rengeteg tapasztalattal és jó üzleti érzékkel rendelkezik. Surányi Ferenctől, ő korábban a Vállalkozz hatékonyan című videósorozatot gyártotta, ma webáruházra köthető mesterséges intelligenciával foglalkozik. Zseniális tudáshalmaz. Wolf Gábor marketing bibliája még kimeríthetetlen forrás.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Kifejezetten Magyarországon látom a fejlődést, hiszen a kitűzött céljaimhoz a magyar piac elegendő és a magyar emberek vállalkozói kultúráját szeretném emelni. Szerencsére van is hova.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Cégvezetőként szinte naponta kell különböző szakmákban kipróbálnom magam, így jelenleg nincs ilyen. Szívesen lennék sztárfocista, gitár-virtuóz, szinkronhang, de ezekről valahogy lemaradtam.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A személyes megkeresésben hiszek. Akivel kapcsolatba szeretnék lépni, azt megkeresem és beszélgetek vele, persze csak, ha ő is beleegyezik. Ennek ellenére a programozómmal már két éve dolgoztunk, mire először találkoztunk.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges adminisztrációra, sorban állásra, dugóban ücsörgésre, reménytelen emberekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Képzésre, előadásokra, tanácsadásra, gitárokra, régi nintendo játékokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Pitiáner dolgokkal gyorsan fel lehet bosszantani – a kedvenc stresszforrásom, ha a butaság szorgalommal társul.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Idős embereknek segíteni, szemetet szedni, utcaképet szépíteni. Igazából minden olyasmire, amire egyébként társadalmilag lusták vagyunk.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Család, utazással, gitározással, nintendózással, zenehallgatással, kerti munkával. Szeretek otthon lenni a családommal, az minden programnál jobb. Hétvégente főzök is, állítólag egész jól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-23 14:45:29
Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.
2024-05-23 14:10:00
A Siemens Energy budapesti telephelyén átadtak egy új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot, nyitásra kész a duális képzési központ és a HIPA által kezelt Gyármentő Program keretében megvalósított 1,5 MW teljesítményű napelempark is üzembe lép.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS