Horváth Rita: Ügyfél oldalon is kipróbálnám magam cégvezetői pozícióban

Horváth Rita: Ügyfél oldalon is kipróbálnám magam cégvezetői pozícióban
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 07. 02., 11:10

Hiszek abban, hogy mindenki megtalálhatja a saját stílusát akár vezetőként, akár munkavállalóként – mondta az Üzletemnek Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere.

Horváth Rita egyik nagy vágya, hogy ügyfél oldalon is kipróbálhassa magát cégvezetői pozícióban. Mindig értékeli kollégái kezdeményezéseit és ötleteit, a csapatmunka elkötelezett híve. Fontosnak tartja, hogy mindenki a legjobb tudása szerint végezze el a feladatokat, és ha probléma merül fel, azt nyíltan kommunikálja. Ha érdekli, hogy Ritát miért vonzza a rendezvényszervezés és a lovasoktatás, a választ elolvashatja a 12 kérdés – 12 válasz sorozat 522. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Azt az időszakot, amikor átvállaltam a Publicis Groupe médiaügynökségi brandjeinek vezetését Bosko Spasojevic-től. Ez a pillanat nem csak szakmailag, hanem személyesen is rendkívül fontos volt számomra. Ezzel a lépéssel nemcsak nagyobb felelősséget vállaltam, hanem lehetőséget kaptam arra is, hogy a saját vezetői stílusomat és elképzeléseimet valósítsam meg egy olyan szervezetben, amely kiemelkedő szerepet játszik a médiaügynökségek piacán. Büszkeséggel töltenek el a csapatommal együtt elért eredmények és az, hogy sikerült tovább vinni és fejleszteni az addig felépített brandeket.

Milyen távra tervez?

– Bár a hosszú távú célok és stratégiák kidolgozása elengedhetetlen a siker érdekében, én mégis hiszek abban, hogy fontos a jelenben is élni és élményeket szerezni. Az élet kiszámíthatatlan, és sosem lehet tudni, mit hoz a holnap. Ezért szeretek olyan tevékenységeket végezni, amelyek az adott pillanatban örömöt és elégedettséget hoznak.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szakmai bakancslistámon két jelentős célkitűzés szerepel. Az egyik, hogy egy auditor céget vezessek, mivel mindig is vonzott az árak és KPI-ok részletes elemzése és ellenőrzése. A másik nagy vágyam, hogy ügyfél oldalon is kipróbálhassam magam cégvezetői pozícióban. Úgy gondolom, hogy ez az élmény segítene jobban megérteni az ügyféloldali működést, valamint lehetőséget adna arra, hogy a szervezetet új perspektívából lássam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Karrierem során számos inspiráló és szakmailag kiemelkedő személytől tanultam. Bosko Spasojevic, a korábbi ügyvezetőm sokat tanított a vezetésről és tárgyalási technikákról. Szalay Angelika, korábbi kolléganőm, az innovatív gondolkodásmód fontosságára hívta fel a figyelmemet. Vladimir Tkachevet, a jelenlegi CEO-nkat, a transzparens cégvezetés és kollaboráció terén tekintem mentoromnak. Vincze Judit, regionális pénzügyi igazgatónk, a pénzügyi tervezés és irányítás mesterfogásaiba avat be. Végül, de nem utolsó sorban, kislányomtól tanulom a legtöbbet, aki nap mint nap emlékeztet arra, hogy a munka mellett az élet más területei is fontosak.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Hiszek abban, hogy mindenki megtalálhatja a saját stílusát akár vezetőként vagy munkavállalóként, és a legjobb teljesítményt úgy tudja nyújtani, ha teret kap a fejlődésre és a kísérletezésre. Támogatom a kollégáimat minden élethelyzetben, legyen szó szakmai kihívásokról vagy személyes problémákról. Az egyéni kezdeményezéseket és ötleteket mindig értékelem, és igyekszem olyan környezetet teremteni, ahol mindenki szabadon kifejezheti magát.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Két olyan szakma is van, amit szívesen kipróbálnék. Az egyik a rendezvényszervezés. Mindig is vonzott az események dinamikus világa, ahol minden részlet számít. A másik a lovasoktatás, mivel a lovak és a lovaglás iránti szenvedélyem már gyerekkorom óta tart.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Üzleti kapcsolataimat többféle módon építem és ápolom. Az ismerősökön keresztüli ajánlások és kapcsolatok rendkívül fontosak, mivel ezek megbízható és hiteles információforrások. Rendszeresen részt veszek médiás találkozókon, konferenciákon és szakmai rendezvényeken, ahol lehetőségem van új partnerekkel megismerkedni. A LinkedIn is kiváló platform arra, hogy kapcsolatban maradjak a szakmai hálózatommal, és új üzleti lehetőségekre találjak.

Mire sajnálja az idejét?

– Az időm egyik legnagyobb pazarlásának a felesleges meetingeket tartom. Ide értem az olyan találkozókat, amelyek nem vezetnek konkrét eredményhez vagy előrelépéshez. Ezek csak elveszik az értékes időt, amit más, produktívabb tevékenységekre is fordíthatnék én is és a csapat is.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az elszámoltathatóság és a felelősségvállalás hiánya rendkívül frusztráló tud lenni. Fontosnak tartom, hogy mindenki a legjobb tudása szerint végezze el a rábízott feladatokat, és ha valami probléma merül fel, azt nyíltan kommunikálja.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen vennék részt óvodák felújításában, mivel fontosnak tartom, hogy a gyerekek biztonságos és inspiráló környezetben nőjenek fel. Emellett az önkéntes lovasoktatás gyerekeknek szintén közel áll a szívemhez, mivel így megoszthatnám a lovak iránti szenvedélyemet a fiatal generációval, és hozzájárulhatnék a fizikai és mentális fejlődésükhöz.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Két dologra sosem sajnálom a pénzt: a kislányomra és a lovamra. Lányom minden támogatást és lehetőséget megkap tőlem, hogy kibontakoztathassa tehetségét és boldog legyen. A lovam pedig nem csak egy hobbi, hanem egyfajta életforma és szenvedély, amely rengeteg örömet és nyugalmat hoz az életembe.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A tereplovaglás kapcsol ki a legjobban. Amikor a természetben lovagolok, teljesen el tudok merülni a pillanatban, minden stressz és feszültség elszáll. Ez az élmény egyben fizikai és lelki felfrissülést is ad.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-24 11:10:00
„Az Európai Tanács rendelete előmozdítja a digitális címkék használatát az uniós termésnövelő anyagokon, ugyanakkor szükség esetére megtartja a fizikai címkéket. Emellett javítja a címkék olvashatóságát, valamint egyszerűsíti a forgalmazók címkézési kötelezettségeit.”
2024-07-24 09:00:17
Az nem kérdés, hogy csak a legjobb minőségű cseh alapanyagokat, malátákat, prémium Saaz komlót és a főzde saját kútjából származó vizet használják a sör elkészítéséhez.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS