2024. május 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 05. 14., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

30 milliárd forint támogatást kaptak innovatív vállalatok

Megszülettek a támogatói döntések a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tavaly ősszel kiírt Fókuszterületi innovációs pályázatán.

Erősek az áprilisi számok az ingatlanpiacon

A Duna House becslése szerint 2024 áprilisában 11 200 tranzakció jött létre a hazai ingatlanpiacon, 65 százalékkal több, mint egy évvel korábban; a realizálódott lakáshitelek szerződéses összege a Credipass adatai szerint 105 milliárd forint volt, ami éves szinten 170 százalékos növekedést jelent.

Ingatlanpiac: lassult a tempó, továbbra is a használt házakat a legnehezebb eladni

Az emelkedő tranzakciószám ellenére is nő a forgási idő, az ingatlanok mindhárom lakástípus esetében a korábbinál hosszabb időt töltenek a piacon – tájékoztatott Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója.

Netrisk: 59 ezer forintra nőtt a kötelező biztosítások átlagdíja

A dízelmotoros, benzines, hibrid és elektromos új autók esetén az átlagdíj az idén 51–62 ezer forint volt.

Több mint ötmilliárd forintos beruházást hajtott végre Szombathelyen a Schaeffler

A Schaefflernek Magyarországon két gyára van – Szombathelyen és Debrecenben –, értékesítési központja Budapesten működik.

2024-ben is keresik „Az év felelős foglalkoztatóit”

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázatát.

Május 31-ig nyújtható be a felügyeleti díj bevallás

A korábbi évekhez hasonlóan, az élelmiszerlánc szereplőinek idén is május 31-ig kell benyújtaniuk felügyeleti díj bevallásukat, amihez az elektronikus felület már rendelkezésre áll.

Pénzügyekben nem hallgatunk sem a reklámokra, sem az influenszerekre

Pénzügyi kérdésekben kevesen kérik ki szakértők és banki tanácsadók véleményét Magyarországon. A többség családon belül dönt, azonban sokan gondolják fontosnak a pénzügyi ismeretek tanítását akár már az óvodától kezdve.

Az önvezető autók miatt jöhet a negyedik szín a közlekedési lámpákra

A piros, sárga, zöld mellett egy újabb színű fény is feltűnhet a gépjárműforgalmat szabályozó közlekedési lámpákon, amelyek arra is figyelmeztetnének, hogy a területen sok vezető nélküli autó mozog.

Szigorította a nehézgépjárművekre vonatozó szén-dioxid-kibocsátási előírásokat az Európai Tanács

Az Európai Tanács hivatalosan elfogadta a nehézgépjárművekre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási előírásokról, valamint a hatályos uniós szabályok módosításáról és szigorításáról szóló rendeletet.

A munka helyett az üvegházhatásúgáz-kibocsátást adóztatná egy új európai polgári kezdeményezés

Az Európai Bizottság nyilvántartásba vette a „Mentsük meg bolygónkat – A munka helyett az üvegházhatásúgáz-kibocsátást adóztassuk inkább” elnevezésű európai polgári kezdeményezést.

A baleset a negyedik leggyakoribb halálok a 65 évnél fiatalabb európai férfiak körében

A 65 év alatti férfiak és a nők esetében egyaránt a rák volt az elsőszámú halálok 2021-ben, az idősebbek körében a keringési betegségek bizonyulnak leggyakrabban végzetesnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS