2024. február 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 02. 19., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 8. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 19-én kezdődő héten.

K&H: idén már infláció felett nőhet a cégek árbevétele

10-ből 6 cég tervez idén valamilyen fejlesztést: elsősorban informatikai és céges autó beszerzések várhatók, a gépberuházásokat azonban jelentősen visszafogják.

Mit mutat a „GDP-üveggömb”? – Az Európai Bizottság pesszimistább, mint a magyar kormány

Mindössze 2,4 százalékos GDP-növekedést jósol a magyar gazdaságnak 2024-re az Európai Bizottság, szemben a kormány által várt 3–4 százalékkal.

Kozma Gábor: átlagosan 15-20 százalékot eshet a lakásbiztosítások díja

Akár 300 ezer lakásbiztosítási szerződést is lecserélhetnek, ami a teljes állomány közel 10 százalékát teszi ki.

Emelkedtek a lakbérek 2024 elején

2024 januárjában az előző havi csökkenést követően újra emelkedtek a lakbérek, országosan 1,5, Budapesten 1,9 százalékkal a KSH–ingatlan.com-lakbérindex szerint.

Egymás alá ígérnek bankok a lakáshitelekért az új kamatplafon alatt

A januári újabb kamatplafon bevezetése óta egymást előzgetik a bankok a legolcsóbb lakáshitelekért folyó verseny élmezőnyében.

Lakástámogatások: a négy leggyakoribb félreértés

A Credipass szakértőinek összefoglalója az év eleji igénylési tapasztalatok alapján.

Márciustól 100 millió forintra nő a munkavédelmi bírság felső határa

A munkavédelmi bírságok alsó határa munkavállalónként a duplájára, 100 ezer forintra emelkedik.

A hazai vállalatok negyede év eleji felmondási hullámmal küzdhet

A felmondók 25 százaléka még megvárja a pulykapénzzel kecsegtető év végét, és csak utána lép.

Kiütéses győzelmet arattak a győri pénzügyőrök a számlagyári válogatott felett

Ötven terhelttel szemben emelt vádat költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága által eredményesen lezárt nyomozást követően.

Ezer vendégéjszakát hoztak a busók a mohácsi szálláshelyeknek

Közel 84 százalékos szobakapacitás-kihasználtságot mértek a magán- és egyéb szálláshelyeken.

Viapan Lounge: modern tér az egyetemi hallgatóknak Pécsett

Húszmillió forint értékű stratégiai partnerségben megvalósuló fejlesztéssel gazdagodott a pécsi egyetemi közösség.

Uniós társasági jog: tovább bővülhet a digitális eszköztár

„A digitalizálás révén olcsóbbá, gyorsabbá és kevésbé megterhelővé válnak az adminisztratív folyamatok.”

Új szilárd anyag forradalmasíthatja a lítium-ion akkumulátor technológiáját

Felfedeztek egy olyan szilárd anyagot, ami nem mérgező, bőségesen előforduló földi elemekből készült és figyelemre méltó lítiumion-vezetőképességet ígér, így felválthatja a folyékony elektrolitokat a lítium-ion akkumulátorok belsejében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS