Viapan Lounge: modern tér az egyetemi hallgatóknak Pécsett

2024. 02. 18., 13:10

Húszmillió forint értékű stratégiai partnerségben megvalósuló fejlesztéssel gazdagodott a pécsi egyetemi közösség. A magyar tulajdonú Viapan HR cég és Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara közötti együttműködés újabb állomása a folyosó projekt keretein belül kialakított Viapan Lounge.

A hallgatók kényelmét, fejlődését, közösségi élményét is támogató folyosó modern és innovatív terű megújítását több mint egy évig tartó előkészületi, szervező, egyeztető munka előzte meg. A Silent boxok zajszigetelt tárgyaló fülkéi online vizsgázásra, tanulásra és állásinterjúk lebonyolítására, szervezésére is alkalmasak.

„Ez a tér mindeddig nem töltötte be azt a funkcióját, amit szántunk neki: megjelenésében, kényelmében, funkcióiban olyan közegként, ahová érdemes és szeretnek jönni, ahol megtörténik az, ami minden egyetemi vívmánynak az alapja, hogy interakcióba kerüljenek egymással a diákok” – fogalmazott dr. Takács András, a PTE KTK dékánja.

A Viapan cégcsoporthoz tartozó üzletágak története szorosan kapcsolódik Pécshez, mivel 1989-es indulása a helyi „közgázon” kezdődött a Meló-Diákkal – hangzott el az avató ünnepségen. Innen nőtte ki magát nemzetközi szolgáltatóvá, számtalan piacvezető HR-megoldást kínálva.

Az eseményen ifj. Vida Péter, a Viapan Group cégvezetője felelevenítette dr. Takács András korábbi beszédeinek visszatérő motívumát: „soha ne feledjük el Alma Materünket, ha sikerül szép eredményeket elérnünk az életünkben, próbáljunk meg visszaadni valamit annak a közösségnek, ahonnan elindultunk és ami olyan szakemberré tett minket, amilyenek lenni szerettünk volna.” Itt végzett a cégvezető édesapja, a testvére és ő maga is.

(Fotó: Bertalan Johanna)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 10:10:00
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-28 08:00:44
Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS