2024. április 4. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 04. 04., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Jelentős a fejlesztési potenciál a magyar cégek ügyfélszolgálati folyamataiban

A KPMG kutatása szerint a mesterséges intelligencia használatának lehetősége foglalkoztatja leginkább az ügyfélszolgálati csatornáikat fejlesztő magyar vállalatokat.

NGM: könnyebbé válhat a cégalapítás, csökken a cégbejegyzési eljárások adminisztrációs terhe

Az általános eljárási szabályok alapján nagyságrendileg 15 nap alatt lehetséges bejegyeztetni egy vállalkozást.

NAV: a törvényes képviselet online bejelenthető és lezárható

Március 27. óta a NAV Ügyfélportál „Képviseletek” menüpontjában online bejelenthető és le is zárható az önálló, vagy mással együttes törvényes képviselői jogosultság.

Szja-bevallási tervezet: hasznos tanácsok az adóhivataltól

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani – hívja fel a figyelmet a NAV.

Melyek a pótbefizetés legfontosabb tudnivalói?

A gazdasági társaság működése során kerülhet olyan helyzetbe, hogy működésének és fizetőképességének megőrzése érdekében gyorsan szüksége van tőkepótlásra. Ennek egyik eszköze a pótbefizetés elrendelése a tagok számára. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

MNB: újabb szintre lépett az azonnali fizetés

A fizetési kérelemmel indított átutalások a vásárlók számára törvényileg biztosítottan minden esetben ingyenesek.

1700 milliárdot vittek külföldi bankokba a magyarok

A hazai befektetők 2011-ben kezdték gyors ütemben kivinni a pénzüket az országból, de a folyamat 2022-ben pörgött fel igazán.

Deloitte: 6 tipp a pénzügyi bűnözők ellen

S. Nagy Krisztina: A globális pénzügyi rendszer kapuőreiként a pénzügyi szolgáltatók kulcsfontosságú szerepet töltenek be.

EY: Európában 2030-ra várható az elektromos járművek piaci áttörése

2023-ban a töltőállomások 78 százaléka mindössze hét országban összpontosult Európában.

Óriási flottát adtak el a világ első, igazi repülő autójából

Az eredetileg űrhajózási és repülőgép-alkatrészeket gyártó, török Aviterra nagyértékű afrikai és közel-keleti szerződéseket kötött egy forradalmi jármű, a PAL-V Liberty értékesítésére. Utóbbi holland gyártója egy dubaji ügyfél számára készíti el az első nagy flottát.

Április 15-ig lehet regisztrálni a TeSzedd! akcióra

Az akció a Föld napján, április 22-én indul és – a Fenntarthatósági Témahét rendezvénysorozattal párhuzamosan – április 28-ig tart.

Hat százalékon ragadt a munkanélküliség az Európai Unióban

Ahogy az előző két hónapban, 2024 februárjában is 6,0 százalékos volt a munkanélküliség az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Az eurózónában már 2 százalékhoz közelít az éves infláció

A februári 2,6 százalék után márciusban 2,4 százalékra csökkent az átlagos infláció az Eurózónában az Eurostat első becslése szerint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS