Sertéstenyésztés

Itt találod az összes cikket a „sertéstenyésztés” témában!

8 milliárdos beruházás: 14 hónap alatt készültek el a sertéstelepek

8 milliárdos beruházás: 14 hónap alatt készültek el a sertéstelepek

Átadták a FirstFarms Hungary Kft. új sertéstelepeit pénteken. A nyolcmilliárd forintos beruházást 2,5 milliárdos állami támogatással valósította meg a dán tulajdonú cég Telekgerendáson és Pusztaföldváron.
2022. 11. 04., 15:18
4500 kocás vállalattá nő a FirstFarms Hungary

Felépültek a FirstFarms Hungary Kft. új állattartó telepeinek épületei a Békés megyei Pusztaföldváron és Telekgerendáson. A dolgozók kiválasztása is megkezdődött, miközben zajlik a technológiai kivitelezés.

2022. 03. 09., 18:13
A gabonakiviteli korlátozás is segíti a magyar sertéságazatot

A jelenlegi nehéz piaci helyzet körülményei között fontosnak tartjuk, hogy a magyar sertéstartás talpon maradását szolgáló eszközöket, lehetőségeket az ágazat szereplőivel közösen beszéljük át és összehangoltan cselekedjünk – jelentette ki Feldman Zsolt, a sertéságazat meghatározó szereplőivel folytatott egyeztetésen.

2022. 01. 06., 12:41
Végnapjait éli a sertéstenyésztés Szlovákiában?

Alacsony felvásárlási árak, sertéspestis, tisztességtelen külföldi konkurencia, silány állami támogatás – egyre nagyobb bajban vannak a szlovákiai sertéstenyésztők. Az üzletekben árult sertéshús alig ötöde hazai, és idén tovább romolhat a helyzet.

2021. 10. 12., 17:00
Brüsszel nem dob mentőövet a sertéstartóknak

Magyarország több tagállammal együtt felszólította az Európai Bizottságot, hogy éljen a felhatalmazásával, és hozzon olyan azonnali piaci intézkedéseket, amelyek megakadályozzák, hogy a sertéstartók válsága még jobban elmélyüljön – jelentette ki Nagy István tárcavezető az uniós agrárminiszterek tanácsülését követően.

2021. 07. 20., 14:30
Ez nagyon nem tetszik a sertéstenyésztőknek Romániában

Ellehetetlenítené a kistermelők tevékenységét Romániában az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság által kidolgozott sürgősségirendelet-tervezet, amelynek célja a sertéspestis terjedésének megakadályozása.

2020. 11. 27., 13:00
Mi a logika a sertéshús árának változásában Romániában?

Teljes logikátlanság jellemzi a sertéshús romániai piacát. A vendéglátásban számottevően visszaesett a kereslet, és a farmoknál regisztrált árak is csökkentek, a lakosság drágábban vásárolja a tarját, a karajt vagy a felvágottat, mint tavaly ilyenkor.

2020. 04. 27., 13:45
Jelentősen csökkent az élősertés ára

Jelentősen csökkent az elmúlt hetekben az élősertés ára a koronavírus-járvány miatt – mondta Horváth István, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke hétfő reggel a Kossuth rádió műsorában.

2020. 04. 01., 13:00
Kétmilliárd forinttal segítik a hazai sertés- és baromfiágazatot

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS