Papp László: Komoly esély van rá, hogy cégünket exportképessé tegyük

2020. 06. 26., 10:00

Célunk, hogy jobban megismertessük cégünk tevékenységét a nyilvánossággal, hiszen bár rendkívül fontos a munkánk – közvetetten mi is felelünk a megfelelő áramellátásért –, a többség számára rejtetten dolgozunk – mondta az Üzletemnek Papp László, a Forest-Vill Kft. ügyvezető igazgatója.

Papp László akár asztalos is lehetett volna, a fák világa ma is vonzza. Karrierje mégis másfelé kanyarodott. Most a Forest-Vill Kft. ügyvezető igazgatója. A villamosipari- és energetikai létesítmények tervezésével és kivitelezésével foglalkozó céget 2015-ben magánszemélyek alapították. Dorogtól Debrecenen át Győrig sok helyen dolgoztak már, a jövőben pedig a határokon túl is megmutatnák, hogy mire képesek. Papp László más terveiről is beszélt az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 187. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A legmeghatározóbb csúcsot nehéz kiemelni, mert szakmailag több olyan esemény is volt eddigi karrierem során, amelyre azt tudom mondani, hogy nagyon örültem, hogy részese lehettem. Általánosságban elmondható viszont, hogy a legnagyobb örömet az okozza számomra, ha olyan komplex együttműködéseket menedzselhetek és koordinálhatok, amelyek több résztvevő bevonásával valósulnak meg. Természetesen ez sok apró részeredmény, mégis úgy gondolom, hogy akkor vagyok a legboldogabb, amikor ez irányú törekvéseim gyümölcsét látom beérni.

– Milyen távra tervez?

– Mind magánéleti, mind pedig szakmai szempontból igaz rám, hogy folyamatosan előre tervezek, legyen szó rövid-, közép- és hosszútávról. Éves tervvel mindenképpen rendelkezem, legyen szó az életem bármely vonatkozásáról, ugyanakkor arról is van határozott elképzelésem, hogy 4-5 éves időtávon belül hol szeretnék tartani. Ugyanez igaz a Forest-Vill Kft. előmenetelére is: 4-5 éves periódusban kell látnunk az irányt, amerre a társaság haladni kíván, ezt szükséges lebontani az éves tervek szintjére, hogy láthatóvá váljon, pontosan mely lépések vezetnek el a célhoz, a folyamatos haladást pedig heti szintű tervezéssel és végrehajtással kell biztosítani.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szép kihívás lenne – és úgy látom, hogy komoly esély is van rá –, ha a Forest-Vill Kft.-t a következő két-három éves periódusban exportképessé tudnánk tenni, hogy megmutathassuk magunkat, valamint a vállalat szakértelmét a határokon kívül is. A szolgáltatásaink belátható időn belüli külföldre vitele számomra nagyon fontos szakmai mérföldkő. Továbbá, ugyancsak célunk, hogy kicsit jobban megismertessük a Forest-Vill Kft. tevékenységét a nyilvánossággal, hiszen bár rendkívül fontos a munkánk – közvetetten mi is felelünk a megfelelő áramellátásért –, a többség számára rejtetten dolgozunk.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Három olyan ember volt eddigi karrierem során, akit mindenképpen ide kell sorolnom. Az első ilyen személy a középiskolai tanárom volt – Lakatos Ferenc –, tőle emberileg és szakmailag is nagyon sokat tanultam, később pedig lett egy mentorom Hónig Ernő, akitől nagyon sok mindent sajátítottam el a szakmánkról, de az is neki köszönhető, hogy megragadtam ebben a szakmában. A harmadik ilyen személy egy korábbi felettesem volt, Schachinger Tamás, tőle a rendszerszemléletet és folyamatszemléletet tanultam. Úgy gondolom, hogy mindhárman sokat tettek azért, hogy mára az a vezető válhasson belőlem, aki szakértelmével támogatni tudja a Forest-Vill Kft. építkezését.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Igyekszem egyértelmű és mérhető, illetve lehetőség szerint motiváló feladatokat bízni a kollégáimra, természetesen mindenkinek az egyéni képességeinek, készségeinek figyelembe vétele mellett, így mindig jól követhető az előrehaladás. Ha pedig esetleg egy-egy feladattal, projekttel elakadnak, akkor mindent megteszek, hogy a folytatás elé gördülő akadályt elhárítsuk, annak érdekében, hogy a kollégák is átélhessék a sikeres feladatmegoldás, valamint a szakmai előrelépés okozta örömöt. Fontos szempont ugyanakkor az is, hogy a munkatársak személyes karriercéljait megfelelően hangoljuk össze a vállalati célokkal, mert ez biztosítja, hogy a kollégák jövőképpel rendelkezzenek és örömmel dolgozzanak.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egyfajta hobbiként jelenleg is szívesen foglalkozom kisebb asztalos munkákkal. Nagyon szeretem a fa illatát, szeretek fával dolgozni és látni, hogy újjászületik a kezeim között. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha a karrierem az elején más irányt vesz, és nem a mostani utamat járom be, akkor kétkezi asztalosként tevékenykednék ma.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Azért nehéz erre egzakt választ adni, mert mindig helyzetfüggő, hogy mikor, milyen stratégia a célravezető. Nálunk, a Forest-Vill Kft.-nél ismeretség és ajánlás révén, valamint a potenciális partnerek proaktív megkeresésével is sikeresen fejleszthető a kapcsolati háló. Hiszek az együttműködések erejében, a felek érdekeinek összehangolása sokat segít az üzleti kapcsolatok építésében és fenntartásában.

– Mire sajnálja az idejét?

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ritkán foglalkozom olyasmivel, amire sajnálom az időt. Olyan dolgokkal szeretek foglalkozni, amelyek érdekesek számomra. Vannak olyan vállalatvezetők, akik számára a meetingek vagy éppen az adminisztrációs feladatok terhesek, én azonban inkább egy adott cél eléréséhez szükséges részfeladatként tekintek ezekre, így adaptív módon, könnyebben végzem el őket.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A demagógiával. Nagyon könnyen ki tud hozni a nyugalmamból.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Olyan jellegű tevékenységet tudnék elképzelni magamnak, ami valamiféle kétkezi munkát igényel. Ilyen lehet többek között például játszóterek karbantartása. A lényeg számomra az, hogy látható, kézzel fogható eredménye legyen a segítségnek.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeim oktatása és hobbijai mindenképpen ide tartoznak, de szívesen áldozok a gasztronómiára, valamint könyvekre is.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sok hobbival rendelkezem – az imént említett asztalosság is ide tartozik, de az olvasás is kedvelt szabadidős tevékenységem. Ugyanakkor a gyengéim közé tartozik a túrázás is, szívesen járok ki a természetbe. Ehhez kapcsolódik egy másik kedvenc időtöltésem, a természetfotózás – ezen belül pedig leginkább a madarak fotózása, ami a kikapcsolódásnak számomra az egyik legpihentetőbb módja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-29 11:12:13
A gazdasági nehézségek munkaerő-piacra gyakorolt hatásai csak fokozatosan, késleltetve mutatkoznak. A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 49 százaléka elégedetlen a fizetésével, 52 százalékuk egy éven belül munkahely-váltást is tervez – derült ki a Trenkwalder szeptember közepén elvégzett kutatásából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS