Papp László: Komoly esély van rá, hogy cégünket exportképessé tegyük

2020. 06. 26., 10:00

Célunk, hogy jobban megismertessük cégünk tevékenységét a nyilvánossággal, hiszen bár rendkívül fontos a munkánk – közvetetten mi is felelünk a megfelelő áramellátásért –, a többség számára rejtetten dolgozunk – mondta az Üzletemnek Papp László, a Forest-Vill Kft. ügyvezető igazgatója.

Papp László akár asztalos is lehetett volna, a fák világa ma is vonzza. Karrierje mégis másfelé kanyarodott. Most a Forest-Vill Kft. ügyvezető igazgatója. A villamosipari- és energetikai létesítmények tervezésével és kivitelezésével foglalkozó céget 2015-ben magánszemélyek alapították. Dorogtól Debrecenen át Győrig sok helyen dolgoztak már, a jövőben pedig a határokon túl is megmutatnák, hogy mire képesek. Papp László más terveiről is beszélt az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 187. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A legmeghatározóbb csúcsot nehéz kiemelni, mert szakmailag több olyan esemény is volt eddigi karrierem során, amelyre azt tudom mondani, hogy nagyon örültem, hogy részese lehettem. Általánosságban elmondható viszont, hogy a legnagyobb örömet az okozza számomra, ha olyan komplex együttműködéseket menedzselhetek és koordinálhatok, amelyek több résztvevő bevonásával valósulnak meg. Természetesen ez sok apró részeredmény, mégis úgy gondolom, hogy akkor vagyok a legboldogabb, amikor ez irányú törekvéseim gyümölcsét látom beérni.

– Milyen távra tervez?

– Mind magánéleti, mind pedig szakmai szempontból igaz rám, hogy folyamatosan előre tervezek, legyen szó rövid-, közép- és hosszútávról. Éves tervvel mindenképpen rendelkezem, legyen szó az életem bármely vonatkozásáról, ugyanakkor arról is van határozott elképzelésem, hogy 4-5 éves időtávon belül hol szeretnék tartani. Ugyanez igaz a Forest-Vill Kft. előmenetelére is: 4-5 éves periódusban kell látnunk az irányt, amerre a társaság haladni kíván, ezt szükséges lebontani az éves tervek szintjére, hogy láthatóvá váljon, pontosan mely lépések vezetnek el a célhoz, a folyamatos haladást pedig heti szintű tervezéssel és végrehajtással kell biztosítani.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szép kihívás lenne – és úgy látom, hogy komoly esély is van rá –, ha a Forest-Vill Kft.-t a következő két-három éves periódusban exportképessé tudnánk tenni, hogy megmutathassuk magunkat, valamint a vállalat szakértelmét a határokon kívül is. A szolgáltatásaink belátható időn belüli külföldre vitele számomra nagyon fontos szakmai mérföldkő. Továbbá, ugyancsak célunk, hogy kicsit jobban megismertessük a Forest-Vill Kft. tevékenységét a nyilvánossággal, hiszen bár rendkívül fontos a munkánk – közvetetten mi is felelünk a megfelelő áramellátásért –, a többség számára rejtetten dolgozunk.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Három olyan ember volt eddigi karrierem során, akit mindenképpen ide kell sorolnom. Az első ilyen személy a középiskolai tanárom volt – Lakatos Ferenc –, tőle emberileg és szakmailag is nagyon sokat tanultam, később pedig lett egy mentorom Hónig Ernő, akitől nagyon sok mindent sajátítottam el a szakmánkról, de az is neki köszönhető, hogy megragadtam ebben a szakmában. A harmadik ilyen személy egy korábbi felettesem volt, Schachinger Tamás, tőle a rendszerszemléletet és folyamatszemléletet tanultam. Úgy gondolom, hogy mindhárman sokat tettek azért, hogy mára az a vezető válhasson belőlem, aki szakértelmével támogatni tudja a Forest-Vill Kft. építkezését.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Igyekszem egyértelmű és mérhető, illetve lehetőség szerint motiváló feladatokat bízni a kollégáimra, természetesen mindenkinek az egyéni képességeinek, készségeinek figyelembe vétele mellett, így mindig jól követhető az előrehaladás. Ha pedig esetleg egy-egy feladattal, projekttel elakadnak, akkor mindent megteszek, hogy a folytatás elé gördülő akadályt elhárítsuk, annak érdekében, hogy a kollégák is átélhessék a sikeres feladatmegoldás, valamint a szakmai előrelépés okozta örömöt. Fontos szempont ugyanakkor az is, hogy a munkatársak személyes karriercéljait megfelelően hangoljuk össze a vállalati célokkal, mert ez biztosítja, hogy a kollégák jövőképpel rendelkezzenek és örömmel dolgozzanak.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egyfajta hobbiként jelenleg is szívesen foglalkozom kisebb asztalos munkákkal. Nagyon szeretem a fa illatát, szeretek fával dolgozni és látni, hogy újjászületik a kezeim között. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha a karrierem az elején más irányt vesz, és nem a mostani utamat járom be, akkor kétkezi asztalosként tevékenykednék ma.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Azért nehéz erre egzakt választ adni, mert mindig helyzetfüggő, hogy mikor, milyen stratégia a célravezető. Nálunk, a Forest-Vill Kft.-nél ismeretség és ajánlás révén, valamint a potenciális partnerek proaktív megkeresésével is sikeresen fejleszthető a kapcsolati háló. Hiszek az együttműködések erejében, a felek érdekeinek összehangolása sokat segít az üzleti kapcsolatok építésében és fenntartásában.

– Mire sajnálja az idejét?

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ritkán foglalkozom olyasmivel, amire sajnálom az időt. Olyan dolgokkal szeretek foglalkozni, amelyek érdekesek számomra. Vannak olyan vállalatvezetők, akik számára a meetingek vagy éppen az adminisztrációs feladatok terhesek, én azonban inkább egy adott cél eléréséhez szükséges részfeladatként tekintek ezekre, így adaptív módon, könnyebben végzem el őket.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A demagógiával. Nagyon könnyen ki tud hozni a nyugalmamból.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Olyan jellegű tevékenységet tudnék elképzelni magamnak, ami valamiféle kétkezi munkát igényel. Ilyen lehet többek között például játszóterek karbantartása. A lényeg számomra az, hogy látható, kézzel fogható eredménye legyen a segítségnek.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeim oktatása és hobbijai mindenképpen ide tartoznak, de szívesen áldozok a gasztronómiára, valamint könyvekre is.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sok hobbival rendelkezem – az imént említett asztalosság is ide tartozik, de az olvasás is kedvelt szabadidős tevékenységem. Ugyanakkor a gyengéim közé tartozik a túrázás is, szívesen járok ki a természetbe. Ehhez kapcsolódik egy másik kedvenc időtöltésem, a természetfotózás – ezen belül pedig leginkább a madarak fotózása, ami a kikapcsolódásnak számomra az egyik legpihentetőbb módja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS