Hényel Ágoston: Mindenkinek fontos, hogy mi lesz holnap

Hényel Ágoston: Mindenkinek fontos, hogy mi lesz holnap
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 02. 08., 10:10

Hiszem, hogy az első jó benyomás sok-sok jövőbeni döntést megalapozhat – mondta az Üzletemnek Hényel Ágoston, a Hellovelo Zrt. társalapító vezérigazgatója.

Hényel Ágoston nem tartja magát materiális típusnak, az 5 éves telefonját például nem cseréli le csak azért, hogy az új „fancy” legyen. Szívesen kipróbálná magát asztalosként, vonzzák az időtálló, a természettel közeli dolgok. A pepecselős, időt rabló adminisztráció viszont nem a kedvence. Hogy ezzel szemben mi Ágoston kedvenc időtöltése, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 508. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Hogy rész vehettem a Hellovelo Zrt. megalapításában, amely vállalatoknak kínál elektromoskerékpár-flottaszolgáltatást. Mind a vállalati fenntarthatóság, mind a kerékpározás olyan terület, amely számomra nagyon fontos és kedves. Izgalmas, hogy olyan céget hoztunk létre, amely ötvözi ezt a kettőt. Emellett inspiráló olyan visszajelzéseket kapni az ügyfeleinktől, hogy az elektromos rásegítésű kerékpárok milyen pozitív változást hoztak a dolgozóik életébe. Sokan lecserélték a napi autózást és rendszeresen kerékpárral közlekednek, mert nem kell többé félniük az emelkedőktől és az ellenszéltől, emellett kiszámíthatóvá vált a közlekedéssel töltött idő. Hazafelé pedig akár a napi edzés is elvégezhető, az elektromos rásegítés mértékének csökkentésével.

Milyen távra tervez?

– Főleg hosszú távra tervezek, nekem fontos, hogy legyen vízió előttem.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi piacra lépni a szolgáltatásunkkal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól, ő nevelt kitartásra és céltudatosságra és nem utolsó sorban sikerorientáltságra. Mivel ő maga is vállalkozó volt, a példamutatása nem csak magán- és sportemberként, hanem üzletemberként is rendkívül hasznos volt számomra.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Pozitív jövőképpel. Úgy gondolom, mindenkinek fontos, hogy mi lesz holnap. Mindig őszintén elmondom a kollégáimnak, merre tartunk. Véleményem szerint a határozott és kiszámítható stratégiai irányok motiváló erejűek és egyben biztonságot adnak.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Asztalos. Nem tudom megmondani pontosan a miértjét, tetszik, hogy időtálló, a természettel közeli dolgokat alkothatnék, amik akár több generáción keresztül is értéket képviselnek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A kapcsolatok újabb kapcsolatokhoz vezetnek. Amikor szeretnék valakihez eljutni, mindig megnézem, hogy van-e valaki az ismeretségi körömben, akin keresztül beszélhetünk. Ezenkívül gyakran megyek rendezvényekre, konferenciákra, mert úgy gondolom, rengeteg hasznos találkozásra nyílik lehetőség ezeken a fórumokon. Hiszem, hogy az első jó benyomás megalapozhat sok-sok jövőbeni döntést.

Mire sajnálja az idejét?

– Az időigényes és „pepecselős” feladatok, mint például az adminisztráció, nem tartoznak a kedvenceim közé. Fontosnak tartom, hogy mindenki arra fordítson hangsúlyt, amiben jó.

Mivel lehet felbosszantani?

– Értetlenséggel, valamint nehezen tudom kezelni, ha valaki eleve elutasítóan áll hozzá dolgokhoz, és nem nyitott a konstruktív problémamegoldásra.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szemétszedést erdőkben, amit egyébként gyakran meg is teszek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

–  Az élményekre. Élményt jelent nekem egy reggeli finom kávé, egy érdekes utazás, egy jó előadás, minden olyan, ami érzelmet vált ki belőlem. Nem vagyok materiális típus. Például 5 éves a telefonom, de egyáltalán nincs bennem motiváció, hogy lecseréljem. Teljesen kiszolgál, nincs értelme a legújabbra váltanom, csak azért, hogy az „fancy” legyen.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Meseszép és lehetetlen helyeken (nekem ez elektromos rásegítés nélküli kerékpárokkal járhatatlan területeket jelent) kerékpározni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS