Hényel Ágoston: Mindenkinek fontos, hogy mi lesz holnap

Hényel Ágoston: Mindenkinek fontos, hogy mi lesz holnap
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 02. 08., 10:10

Hiszem, hogy az első jó benyomás sok-sok jövőbeni döntést megalapozhat – mondta az Üzletemnek Hényel Ágoston, a Hellovelo Zrt. társalapító vezérigazgatója.

Hényel Ágoston nem tartja magát materiális típusnak, az 5 éves telefonját például nem cseréli le csak azért, hogy az új „fancy” legyen. Szívesen kipróbálná magát asztalosként, vonzzák az időtálló, a természettel közeli dolgok. A pepecselős, időt rabló adminisztráció viszont nem a kedvence. Hogy ezzel szemben mi Ágoston kedvenc időtöltése, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 508. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Hogy rész vehettem a Hellovelo Zrt. megalapításában, amely vállalatoknak kínál elektromoskerékpár-flottaszolgáltatást. Mind a vállalati fenntarthatóság, mind a kerékpározás olyan terület, amely számomra nagyon fontos és kedves. Izgalmas, hogy olyan céget hoztunk létre, amely ötvözi ezt a kettőt. Emellett inspiráló olyan visszajelzéseket kapni az ügyfeleinktől, hogy az elektromos rásegítésű kerékpárok milyen pozitív változást hoztak a dolgozóik életébe. Sokan lecserélték a napi autózást és rendszeresen kerékpárral közlekednek, mert nem kell többé félniük az emelkedőktől és az ellenszéltől, emellett kiszámíthatóvá vált a közlekedéssel töltött idő. Hazafelé pedig akár a napi edzés is elvégezhető, az elektromos rásegítés mértékének csökkentésével.

Milyen távra tervez?

– Főleg hosszú távra tervezek, nekem fontos, hogy legyen vízió előttem.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi piacra lépni a szolgáltatásunkkal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól, ő nevelt kitartásra és céltudatosságra és nem utolsó sorban sikerorientáltságra. Mivel ő maga is vállalkozó volt, a példamutatása nem csak magán- és sportemberként, hanem üzletemberként is rendkívül hasznos volt számomra.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Pozitív jövőképpel. Úgy gondolom, mindenkinek fontos, hogy mi lesz holnap. Mindig őszintén elmondom a kollégáimnak, merre tartunk. Véleményem szerint a határozott és kiszámítható stratégiai irányok motiváló erejűek és egyben biztonságot adnak.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Asztalos. Nem tudom megmondani pontosan a miértjét, tetszik, hogy időtálló, a természettel közeli dolgokat alkothatnék, amik akár több generáción keresztül is értéket képviselnek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A kapcsolatok újabb kapcsolatokhoz vezetnek. Amikor szeretnék valakihez eljutni, mindig megnézem, hogy van-e valaki az ismeretségi körömben, akin keresztül beszélhetünk. Ezenkívül gyakran megyek rendezvényekre, konferenciákra, mert úgy gondolom, rengeteg hasznos találkozásra nyílik lehetőség ezeken a fórumokon. Hiszem, hogy az első jó benyomás megalapozhat sok-sok jövőbeni döntést.

Mire sajnálja az idejét?

– Az időigényes és „pepecselős” feladatok, mint például az adminisztráció, nem tartoznak a kedvenceim közé. Fontosnak tartom, hogy mindenki arra fordítson hangsúlyt, amiben jó.

Mivel lehet felbosszantani?

– Értetlenséggel, valamint nehezen tudom kezelni, ha valaki eleve elutasítóan áll hozzá dolgokhoz, és nem nyitott a konstruktív problémamegoldásra.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szemétszedést erdőkben, amit egyébként gyakran meg is teszek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

–  Az élményekre. Élményt jelent nekem egy reggeli finom kávé, egy érdekes utazás, egy jó előadás, minden olyan, ami érzelmet vált ki belőlem. Nem vagyok materiális típus. Például 5 éves a telefonom, de egyáltalán nincs bennem motiváció, hogy lecseréljem. Teljesen kiszolgál, nincs értelme a legújabbra váltanom, csak azért, hogy az „fancy” legyen.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Meseszép és lehetetlen helyeken (nekem ez elektromos rásegítés nélküli kerékpárokkal járhatatlan területeket jelent) kerékpározni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS