Üzleti kultúrsokk magassarkúban

2023. 11. 28., 20:10

Női vállalkozók határokat átlépő kapcsolódására teremt platformot a VOSZ Női Vállalkozói Szekciója.

VOSZ Női Vállalkozói Szekció és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány első alkalommal szervezte meg külföldön élő és működő magyar vállalkozó nők részvételével vállalkozói fórumbeszélgetését. A jelentős számú érdeklődés mellett megtartott esemény résztvevői különböző országokban szerzett tapasztalataikat mondták el, különös tekintettel arra, hogy miért és hogyan alapítottak vállalkozást olyan országokban, mint Hollandia, Ausztria, Svájc és az Egyesült Államok.

Az első fórumbeszélgetésen, amelyet Heintz Bernadett, a Hollandiában és Magyarországon is aktív karriertanácsadó moderált, a közel két órás program keretében a vállalkozók elmondták, hogy melyek a vállalkozásaikkal kapcsolatos tapasztalataik, eredményeik. Jelezték, hogy a jövőben is részt vennének ilyen vállalkozói fórumokon, amelyek kiemelt célja egyebek között szakmai tapasztalataik átadása, együttműködések kialakítása.

Az ebben a témában első alkalommal megrendezett fórumbeszélgetés tapasztalataira és az ott elhangzottakra alapozva, Gláser-Katona Zsuzsanna, a VOSZ Női Vállalkozói Szekció társelnöke bejelentette, hogy a jövőben várhatóan minden második hónapban újabb, különböző országokban és különböző területeken működő női vállalkozásokkal kibővítve kerül megrendezésre ilyen célú fórumbeszélgetés, amely külföldi tapasztalatokat, jó gyakorlatokat versenyképességük javításához a magyar női vállalkozások a gyakorlatban is hasznosítani tudnak és együttműködések is alakulhatnak.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS