Információk, hírek vállalkozóknak: 2019. július 3.

2019. 07. 03., 08:01

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hrutka János: hiszek a dolgok sorsszerűségében, az intuíciókban

  • A sport területén szinte minden képesítést megszereztem, hiszek az állandó fejlődésben,  tanulásban, A jobbá-, többé válásban – mondja az Üzletemnek Hrutka János. A volt válogatott labdarúgót, a LOTUS Sports & Events Kft. ügyvezetőjét nehéz kibillenteni az egyensúlyából, mert állítja: nem engedi be a negatív energiákat.

Szocho-csökkentés: szakértői kommentárok

  • A szocho-kedvezmények kapcsán több dologra is fokozottan figyelni kell a vállalkozásoknak – írja dr. Horváth Zoltán, az RSM Hungary adótanácsadója.
  • Az évközi csökkentés fontos kérdéseket vethet fel a cafeteria juttatások esetében – hívta fel a figyelmet a Mazars új elemzése.

Erste-Apple megállapodások

Fogyasztóvédelem: elindult a nagy nyári ellenőrzés, vizsgálat indul a Wizz Air és a Kartago Tours ellen

  • Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között évek óta rendszeresen megszervezett nyári élelmiszer-ellenőrzés sorozat – tájékoztatott a Nébih.
  • A Fővárosi Kormányhivatal fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a Wizz Air légitársaság, valamint a Kartago Tours utazási iroda elmúlt napokban tapasztalt utastájékoztatási gyakorlatával kapcsolatban.

Idén is van 2 milliárd forint zártkerti revitalizációra

  • Idén is meghirdeti az Agrárminisztérium a zártkerti revitalizációs programot, a települési önkormányzatok és ezek konzorciumai pályázhatnak a 2 milliárd forintos keretösszegű programban vissza nem térítendő támogatásra

Miért csúszik az új építésű lakások átadása?

  • Egyre később adják át az új építésű lakásokat, a csúszás elsődleges oka pedig, hogy nincs elegendő szakmunkás az ütemtervek betartásához – mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

A Mol árait is figyelik Romániában

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.
2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS