2020. szeptember 11. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 09. 11., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Mit tegyünk, ha hív a NAV az online számla eltérések miatt?

 • Az adóhatóság a moratórium lejártához közeledve fokozottan vizsgálja a cégek online számla adatszolgáltatását, a belföldi összesítő nyilatkozatokkal is összeveti a beküldött számlaadatokat – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Munkáltató általi azonnali hatályú felmondás: így szabályos

 • A legfontosabb tudnivalókat dr. Pajor Dávid ügyvéd foglalta össze.

Tájékozatlanok a kiskereskedők az elektronikus fizetések kötelező bevezetésével kapcsolatban

 • A kormány április 16-án jelentette be, hogy 2021 januárjától minden online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési módot biztosítani vásárlóinak, ám a tapasztalatok alapján a kiskereskedők jelentős része még nem kezdte meg a felkészülést a megfelelésre.

IT-tanfolyamok: nagyon olcsón vagy akár ingyen is tanulhat

 • Egyre nő azoknak az internetes oktatási szolgáltatóknak a száma, amelyek az IT iránt érdeklődőknek kínálnak naprakész tudást. Sok közülük fizetős, de jó néhány olyan is akad, amelyik díjmentes.

Így támogatja a kormány a turizmust

 • A kormány több száz milliárd forint támogatást nyújtott eddig a turizmus támogatására, összehangolt intézkedéssorozattal segítette az ágazatot, és számos lépést tett az itt dolgozó vállalkozások.

Sikeresen zárult az adminisztrációs terhek csökkentésére irányuló fejlesztési időszak

 • Lezárult a Nemzeti Akkreditáló Hatóság 2017-ben indított, a lakosság és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére irányuló projektjének fejlesztési időszaka.

Megjelent a pályázat a könnyűzenei fesztiválok támogatására

 • Megjelent a 700 millió forintos keretösszegű pályázat, amely az elmaradt vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.

60 ezer eurót kaphatnak a zöldülni vágyó önkormányzatok

 • Pályázatonként 60 ezer eurós támogatást nyújt az EUCF nemzetközi szervezet azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak, amelyek beruházási koncepciót dolgoznak ki településük fenntartható energetikai projektjeire.

Megkötötte a csődegyezséget a Bónusz Brigád

 • A Bónusz Brigádnak csődegyezséget kötött a hitelezőivel. A kuponos oldalon a csődvédelem alatt is kaphatók szolgáltatások és utazások – közölte a cég.

20 ezer silány maszkot vont ki a forgalomból a NAV

 • Több mint 17 millió forint értékű, rossz minőségű maszkot vont ki a forgalomból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Így (nem) fektetnek be Szlovákiában

 • A koronavírus-járvány idején a szlovákiai kisbefektetők körében ugyan nem tört ki pánik, a lakosság nagy része azonban továbbra sem képes hatékonyan fialtatni a megtakarításait.

Az államfő harcol a nyugdíjak csökkentése ellen Romániában

 • Ki van zárva a fizetések és nyugdíjak csökkentése – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis román államfő.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS