2020. szeptember 11. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 09. 11., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Mit tegyünk, ha hív a NAV az online számla eltérések miatt?

 • Az adóhatóság a moratórium lejártához közeledve fokozottan vizsgálja a cégek online számla adatszolgáltatását, a belföldi összesítő nyilatkozatokkal is összeveti a beküldött számlaadatokat – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Munkáltató általi azonnali hatályú felmondás: így szabályos

 • A legfontosabb tudnivalókat dr. Pajor Dávid ügyvéd foglalta össze.

Tájékozatlanok a kiskereskedők az elektronikus fizetések kötelező bevezetésével kapcsolatban

 • A kormány április 16-án jelentette be, hogy 2021 januárjától minden online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési módot biztosítani vásárlóinak, ám a tapasztalatok alapján a kiskereskedők jelentős része még nem kezdte meg a felkészülést a megfelelésre.

IT-tanfolyamok: nagyon olcsón vagy akár ingyen is tanulhat

 • Egyre nő azoknak az internetes oktatási szolgáltatóknak a száma, amelyek az IT iránt érdeklődőknek kínálnak naprakész tudást. Sok közülük fizetős, de jó néhány olyan is akad, amelyik díjmentes.

Így támogatja a kormány a turizmust

 • A kormány több száz milliárd forint támogatást nyújtott eddig a turizmus támogatására, összehangolt intézkedéssorozattal segítette az ágazatot, és számos lépést tett az itt dolgozó vállalkozások.

Sikeresen zárult az adminisztrációs terhek csökkentésére irányuló fejlesztési időszak

 • Lezárult a Nemzeti Akkreditáló Hatóság 2017-ben indított, a lakosság és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére irányuló projektjének fejlesztési időszaka.

Megjelent a pályázat a könnyűzenei fesztiválok támogatására

 • Megjelent a 700 millió forintos keretösszegű pályázat, amely az elmaradt vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.

60 ezer eurót kaphatnak a zöldülni vágyó önkormányzatok

 • Pályázatonként 60 ezer eurós támogatást nyújt az EUCF nemzetközi szervezet azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak, amelyek beruházási koncepciót dolgoznak ki településük fenntartható energetikai projektjeire.

Megkötötte a csődegyezséget a Bónusz Brigád

 • A Bónusz Brigádnak csődegyezséget kötött a hitelezőivel. A kuponos oldalon a csődvédelem alatt is kaphatók szolgáltatások és utazások – közölte a cég.

20 ezer silány maszkot vont ki a forgalomból a NAV

 • Több mint 17 millió forint értékű, rossz minőségű maszkot vont ki a forgalomból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Így (nem) fektetnek be Szlovákiában

 • A koronavírus-járvány idején a szlovákiai kisbefektetők körében ugyan nem tört ki pánik, a lakosság nagy része azonban továbbra sem képes hatékonyan fialtatni a megtakarításait.

Az államfő harcol a nyugdíjak csökkentése ellen Romániában

 • Ki van zárva a fizetések és nyugdíjak csökkentése – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis román államfő.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS