IT-tanfolyamok: nagyon olcsón vagy akár ingyen is tanulhat

2020. 09. 10., 10:45

Egyre nő azoknak az internetes oktatási szolgáltatóknak a száma, amelyek az IT iránt érdeklődőknek kínálnak naprakész tudást. Sok közülük fizetős, de jó néhány olyan is akad, amelyik díjmentes.

Ezek a tanfolyamok nem csak azok számára lehetnek vonzóak, akik pályamódosításon törik a fejüket, hanem azok is profitálhatnak belőlük, akik a legújabb technológiai trendekről szeretnének értesülni – írja a Computerworld.

A Harvard sokfajta oktatási anyagához és programjához biztosít ingyenes online hozzáférést annak érdekében, hogy olyanok is tudást szerezhessenek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy erre a méregdrága csúcsegyetemre járjanak. Szinte nincs olyan IT-téma, ami hiányozna a kínálatból, aki komolyan gondolja a tanulást, ezen a helyen a csillagászati összegű tandíj kifizetése nélkül is harvardi tudást szerezhet.

A Microsoft kurzusain a szoftverház termékeihez és szolgáltatásaihoz kapcsolódó tudást és bizonyítványokat szerezhetünk. A saját ritmusban végezhető oktatási modulok és vizsgák ingyenesek. Ha instruktori szintű képzést szeretnénk, ezt csak a Microsoft Certified Trainereken keresztül érhetjük el, és nem biztos, hogy ezek a minősített oktatók is grátisz kínálják kurzusukat.

Az Alison.com sokféle ingyenes IT-kurzust kínál: palettáján olyan kurrens témák szerepelnek, mint a hálózatkezelés és biztonság, a hardver- és szoftverfejlesztés, a játékkészítés, a szoftvereszközök, az IT-menedzsment, a mobilappok, a szoftvermérnökség, az adattudomány, az adatbázisok és az alapszintű IT-ismeretek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS