Az államfő harcol a nyugdíjak csökkentése ellen Romániában

2020. 09. 10., 10:00

Ki van zárva a fizetések és nyugdíjak csökkentése – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis román államfő.

Ki van zárva a fizetések és nyugdíjak csökkentése – jelentette ki Klaus Iohannis, akit a Krónika idéz. A jobbközép államfő „siralmasnak” nevezte az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) próbálkozását, hogy a parlamenten keresztül „javítgassa” az ország pénzügyeit.

„Nincs szó a fizetések és nyugdíjak megkurtításáról, ez kizárt. A gazdaság a második negyedévben nagyot zuhant, de ez elmúlt, és most helyrejön” – szögezte le Iohannis.

Az államfő ugyanakkor a „populista osztogatás” abbahagyására szólította fel a parlamentet, ahol szerinte a választásokra készülő pártok egymással versengve szavaznak meg fedezet nélküli jövedelem-növeléseket.

Az elnök szerint a megalapozatlan várakozásokat generáló felelőtlen választási populizmus „bajnoka” a csaknem egy éve ellenzékbe került Szociáldemokrata Párt (PSD), amely szövetségesei révén többségben van a parlamentben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS