2020. május 6. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 05. 06., 09:20

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Így szüneteltethető az egyéni vállalkozói tevékenység

 • A legfontosabb tudnivalókat a NAV szakértői foglalták össze.

Adózási könnyítés a munkahelyi gyermekfelügyelőknek

 • Április 30-tól a veszélyhelyzet ideje alatt minden foglalkoztató szervezhet a nála dolgozó munkavállalók gyermekeinek napközbeni felügyeletet.

Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

 • Az Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyével 2020. május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések.

Tartozásrendezés egyezség útján: megoldás a hitelezőnek és az adósnak is

 • Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nemcsak az adósok kezdeményezik egyezség megkötését, hanem a hitelezők is tesznek ilyen ajánlatokat.

Pénzügyminisztérium: 3 százalékkal csökkenhet idén a GDP

 • A magyar gazdaságpolitika elsődleges célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, valamint a gazdasági növekedés lendületének visszanyerése – áll a Pénzügyminisztérium által bemutatott Konvergencia Programban, amelyet a tárca benyújtott az Európai Bizottsághoz.

Karantén-suli: ingyen korrepetálnak az idegenvezetők

 • A Magyar Idegenvezetők Egyesületének és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének tagjai felajánlották, hogy különböző tantárgyakban, ingyen korrepetálnak általános és középiskolás és diákokat.

A napi fertőtlenítés új munkahelyet teremtett a GreenGonál

 • Elsőként reagálva a kialakult helyzetre, a GreenGo extra fertőtlenítést alkalmaz autóinál. Eleinte kétnaponta zajlott a kiemelt takarítás, mára már a cél, hogy a flotta 300 e-autóját 24 óránként vagy még gyakrabban fertőtlenítsék.

A Sziget főszervezője örülne a belga módszernek

 • Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője szerint a Belgiumban használt módszer segítene a legtöbbet a most elmaradó fesztiválokon.

Tetszik a diákoknak az osztrák mintára jobbá, rugalmasabbá és gyakorlatiasabbá váló rendszer

 • A középfokú oktatásban továbbtanulók csaknem kétharmada a megújuló szakképzést választotta. Az ősztől induló technikumokban mintegy 34 ezer fiatal szerezhet szakmát az érettségi mellé. A legnépszerűbb szakképzési intézménytípusba magasabb arányban nyertek felvételt a diákok, mint bármikor az elmúlt másfél évtizedben – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Fiktív számlák: 8–12,5 százalékos jutalékot számított fel a bűnszervezet

 • Hatvan gyanúsított kihallgatása zajlik egy másfél milliárdos számlagyár ügyében. Az ötven cégből álló hálózat 8–12,5 százalékos jutalékért állította ki a fiktív számlákat megrendelőinek, a vezetők most húsz év szabadságvesztésre számíthatnak.

Nem ugrott meg az alkoholvásárlás Szlovákiában

 • Egy átlagos szlovákiai évente több mint 400 eurót költ alkohol vásárlására. A koronavírus-járvány alatt eddig alig nőtt az italfogyasztás.

Már 900 ezernél több munkaszerződést függesztettek fel Romániában

 • Május 4-én 902.678-ra nőtt Romániában a szükségállapot miatt felfüggesztett munkaszerződések száma.

Büféasztalok nélkül nyitnak majd az egyiptomi szállodák

 • Szigorú járványügyi intézkedések mellett május 15-től a belföldi forgalom előtt megnyitják a Sharm el-Sheikh-i és a hurghadai szállodákat. Júniustól már külföldi vendégeket is fogadnak Egyiptomban.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS