2020. május 6. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 05. 06., 09:20

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Így szüneteltethető az egyéni vállalkozói tevékenység

 • A legfontosabb tudnivalókat a NAV szakértői foglalták össze.

Adózási könnyítés a munkahelyi gyermekfelügyelőknek

 • Április 30-tól a veszélyhelyzet ideje alatt minden foglalkoztató szervezhet a nála dolgozó munkavállalók gyermekeinek napközbeni felügyeletet.

Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

 • Az Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyével 2020. május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések.

Tartozásrendezés egyezség útján: megoldás a hitelezőnek és az adósnak is

 • Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nemcsak az adósok kezdeményezik egyezség megkötését, hanem a hitelezők is tesznek ilyen ajánlatokat.

Pénzügyminisztérium: 3 százalékkal csökkenhet idén a GDP

 • A magyar gazdaságpolitika elsődleges célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, valamint a gazdasági növekedés lendületének visszanyerése – áll a Pénzügyminisztérium által bemutatott Konvergencia Programban, amelyet a tárca benyújtott az Európai Bizottsághoz.

Karantén-suli: ingyen korrepetálnak az idegenvezetők

 • A Magyar Idegenvezetők Egyesületének és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének tagjai felajánlották, hogy különböző tantárgyakban, ingyen korrepetálnak általános és középiskolás és diákokat.

A napi fertőtlenítés új munkahelyet teremtett a GreenGonál

 • Elsőként reagálva a kialakult helyzetre, a GreenGo extra fertőtlenítést alkalmaz autóinál. Eleinte kétnaponta zajlott a kiemelt takarítás, mára már a cél, hogy a flotta 300 e-autóját 24 óránként vagy még gyakrabban fertőtlenítsék.

A Sziget főszervezője örülne a belga módszernek

 • Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője szerint a Belgiumban használt módszer segítene a legtöbbet a most elmaradó fesztiválokon.

Tetszik a diákoknak az osztrák mintára jobbá, rugalmasabbá és gyakorlatiasabbá váló rendszer

 • A középfokú oktatásban továbbtanulók csaknem kétharmada a megújuló szakképzést választotta. Az ősztől induló technikumokban mintegy 34 ezer fiatal szerezhet szakmát az érettségi mellé. A legnépszerűbb szakképzési intézménytípusba magasabb arányban nyertek felvételt a diákok, mint bármikor az elmúlt másfél évtizedben – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Fiktív számlák: 8–12,5 százalékos jutalékot számított fel a bűnszervezet

 • Hatvan gyanúsított kihallgatása zajlik egy másfél milliárdos számlagyár ügyében. Az ötven cégből álló hálózat 8–12,5 százalékos jutalékért állította ki a fiktív számlákat megrendelőinek, a vezetők most húsz év szabadságvesztésre számíthatnak.

Nem ugrott meg az alkoholvásárlás Szlovákiában

 • Egy átlagos szlovákiai évente több mint 400 eurót költ alkohol vásárlására. A koronavírus-járvány alatt eddig alig nőtt az italfogyasztás.

Már 900 ezernél több munkaszerződést függesztettek fel Romániában

 • Május 4-én 902.678-ra nőtt Romániában a szükségállapot miatt felfüggesztett munkaszerződések száma.

Büféasztalok nélkül nyitnak majd az egyiptomi szállodák

 • Szigorú járványügyi intézkedések mellett május 15-től a belföldi forgalom előtt megnyitják a Sharm el-Sheikh-i és a hurghadai szállodákat. Júniustól már külföldi vendégeket is fogadnak Egyiptomban.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS