Büféasztalok nélkül nyitnak majd az egyiptomi szállodák

2020. 05. 05., 09:15

Szigorú járványügyi intézkedések mellett május 15-től a belföldi forgalom előtt megnyitják a Sharm el-Sheikh-i és a hurghadai szállodákat. Júniustól már külföldi vendégeket is fogadnak Egyiptomban.

Khaled Al-Anani egyiptomi idegenforgalmi és régészeti miniszter egy televízióműsorban mondta el, hogy egyeztetett Mustafa Madbouly miniszterelnökkel a szállodák újraindításának részleteiről – írja a turizmus.com.

A hotelek május 15. és június 1. között maximum 25 százalékos töltéssel üzemelhetnek, júniustól maximum 50 százalékra növelhetik a kapacitás-kihasználtságot.

Esküvőket, nagy létszámú rendezvényeket nem lehet megtartani, a szállodai dolgozók 60 napig nem hagyhatják el az üdülőhelyet, utána mehetnek csak szabadságra, nehogy más településről behurcolják a fertőzést.

Júniustól a külföldi turisták fogadására is készülnek, ők akkor léphetnek be az országba, ha hivatalos igazolással rendelkeznek arról, hogy nem fertőzöttek. Az étkeztetésben megszűnnek a büféasztalok, a fürdőmedencék klórtartalmát megemelik, a napozóágyak közötti távolságot is növelik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS