Folytatódik a „Modern Vállalkozások Program”

2023. 09. 18., 13:18

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében megjelent a „Modern Vállalkozások Program 2.0” (DIMOP Plusz-1.2.7-23) felhívás.

„A felhívás célja, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára központi ügyfél-tanácsadási és menedzsment szolgáltatást biztosítson a digitális transzformációhoz szükséges és az elérhető állami támogatási konstrukciók és piaci megoldások hatékony igénybevételéhez, amelynek során a vállalkozások és az általuk igénybe vehető és elérhető támogatások és szolgáltatások egyedi jellemzőinek figyelembevételével digitalizációs tervet készít a digitális transzformáció javasolt útjához.”

A keretösszeg 2 milliárd forint, támogatási kérelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett konzorcium nyújthat be, amelynek másik tagja a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság.

A finanszírozható szakmai tevékenységek (többek között):

  • kkv-digitalizációt népszerűsítő események szervezése, szemléletformáló tartalmak készítése;
  • kv-k ügyféltámogatási folyamatának az ellátása és a kkv-k digitalizációs szintjének felmérése;
  • kkv-k alapszintű digitális fejlesztési koncepciójának elkészítése;
  • nemzetközi együttműködések kialakítása.

Az új felhívás kiírására mindenki számított, miután az „eredeti” – az előző finanszírozási ciklusban, a GINOP keretében megjelent – Modern Vállalkozások Program a legsikeresebb digitalizációs projektek egyike volt. A program több mint 25 000 vállalkozást vont be, 16 000 üzleti informatikai auditot és fejlesztési koncepciót adott át a vállalkozásoknak és több mint 300 országos információs eseményt tartott

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében szeptember 11-én több mint 20 felhívás jelent meg, a „pályázható” összeg több mint 225 milliárd forint. A felhívásokról részletesen itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS