Folytatódik a „Modern Vállalkozások Program”

2023. 09. 18., 13:18

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében megjelent a „Modern Vállalkozások Program 2.0” (DIMOP Plusz-1.2.7-23) felhívás.

„A felhívás célja, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára központi ügyfél-tanácsadási és menedzsment szolgáltatást biztosítson a digitális transzformációhoz szükséges és az elérhető állami támogatási konstrukciók és piaci megoldások hatékony igénybevételéhez, amelynek során a vállalkozások és az általuk igénybe vehető és elérhető támogatások és szolgáltatások egyedi jellemzőinek figyelembevételével digitalizációs tervet készít a digitális transzformáció javasolt útjához.”

A keretösszeg 2 milliárd forint, támogatási kérelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett konzorcium nyújthat be, amelynek másik tagja a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság.

A finanszírozható szakmai tevékenységek (többek között):

  • kkv-digitalizációt népszerűsítő események szervezése, szemléletformáló tartalmak készítése;
  • kv-k ügyféltámogatási folyamatának az ellátása és a kkv-k digitalizációs szintjének felmérése;
  • kkv-k alapszintű digitális fejlesztési koncepciójának elkészítése;
  • nemzetközi együttműködések kialakítása.

Az új felhívás kiírására mindenki számított, miután az „eredeti” – az előző finanszírozási ciklusban, a GINOP keretében megjelent – Modern Vállalkozások Program a legsikeresebb digitalizációs projektek egyike volt. A program több mint 25 000 vállalkozást vont be, 16 000 üzleti informatikai auditot és fejlesztési koncepciót adott át a vállalkozásoknak és több mint 300 országos információs eseményt tartott

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében szeptember 11-én több mint 20 felhívás jelent meg, a „pályázható” összeg több mint 225 milliárd forint. A felhívásokról részletesen itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS