Folytatódik a „Modern Vállalkozások Program”

2023. 09. 18., 13:18

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében megjelent a „Modern Vállalkozások Program 2.0” (DIMOP Plusz-1.2.7-23) felhívás.

„A felhívás célja, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára központi ügyfél-tanácsadási és menedzsment szolgáltatást biztosítson a digitális transzformációhoz szükséges és az elérhető állami támogatási konstrukciók és piaci megoldások hatékony igénybevételéhez, amelynek során a vállalkozások és az általuk igénybe vehető és elérhető támogatások és szolgáltatások egyedi jellemzőinek figyelembevételével digitalizációs tervet készít a digitális transzformáció javasolt útjához.”

A keretösszeg 2 milliárd forint, támogatási kérelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett konzorcium nyújthat be, amelynek másik tagja a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság.

A finanszírozható szakmai tevékenységek (többek között):

  • kkv-digitalizációt népszerűsítő események szervezése, szemléletformáló tartalmak készítése;
  • kv-k ügyféltámogatási folyamatának az ellátása és a kkv-k digitalizációs szintjének felmérése;
  • kkv-k alapszintű digitális fejlesztési koncepciójának elkészítése;
  • nemzetközi együttműködések kialakítása.

Az új felhívás kiírására mindenki számított, miután az „eredeti” – az előző finanszírozási ciklusban, a GINOP keretében megjelent – Modern Vállalkozások Program a legsikeresebb digitalizációs projektek egyike volt. A program több mint 25 000 vállalkozást vont be, 16 000 üzleti informatikai auditot és fejlesztési koncepciót adott át a vállalkozásoknak és több mint 300 országos információs eseményt tartott

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében szeptember 11-én több mint 20 felhívás jelent meg, a „pályázható” összeg több mint 225 milliárd forint. A felhívásokról részletesen itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS