Dr. Remete Sándor: Az őszinte és nyílt vállalati kultúra is segít motiválni a kollégákat

Dr. Remete Sándor: Az őszinte és nyílt vállalati kultúra is segít motiválni a kollégákat
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 09. 18., 09:18

Olyan nemzetközi vállalatot vagy inkább vállalatcsoportot szeretnék alapítani, amely a földrajzi, kulturális és gazdasági határokon túlmutató szemléletmóddal és szervezeti felépítéssel rendelkezik – mondta az Üzletemnek dr. Remete Sándor adatvédelmi és közigazgatási szakember, a Perfectus Consilium Kft. ügyvezetője.

Dr. Remete Sándor büszke rá, hogy az ügyviteli szolgáltatásokra szakosodott cég (amely a VOSZ BPVRSZ tagja) a 2013-as megalakulása óta teljes mértékben magyar tulajdonosi körrel és székhellyel működik, a tervek között azonban szerepel a külföldi terjeszkedés is. A pénzügyi befektetések világát nagyon csábító és jövedelmező területnek tartja, így ezen a téren mindenképpen fejleszteni kívánja magát. Ha érdekli, hogy Sándor mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 482. interjújában.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Munkatapasztalatom során több területen is bizonyítottam vezetői képességeimet, és olyan kiváló emberi kapcsolatokat építettem ki a munkatársaimmal, hogy hatékony, konstruktív és eredményorientált munkát tudtunk végezni. Példaként említhetem: Budakeszin járásszékhelyi hivatalvezetőként közel 100 fős apparátust irányítottam, és nemcsak a városi közszolgáltatásokat láttuk el sikeresen, hanem a térségi és járási feladatokat is, legyen szó településfejlesztésről, építésügyről vagy választási eljárásokról. Lakóhelyemen, Budaörsön egy női NB1-es kézilabda klubot hoztunk létre szinte a semmiből, ahol a tömegsport keretén belül rengeteg helyi és környékbeli gyermeket vontunk be. A versenyszférában pedig olyan céghálózatot építettünk fel, amely magas színvonalú és szakmai ügyviteli szolgáltatásokkal támogatja megbízóink tevékenységét.

– Milyen távra tervez?

– A jelenlegi vállalkozási rendszerben az egyes cégek életútja organikus összefüggésben áll egymással, de mindegyik önálló életciklust is megél, így nehéz ezt pontosan meghatározni, de azt bizonyosan állíthatom, hogy változékony aktivitás mellett, külföldi kiterjeszkedésre is számítva ötéves üzleti terveket készítettem el.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan nemzetközi vállalatot, vagy inkább vállalatcsoportot szeretnék megalapítani, amely a földrajzi, kulturális és gazdasági határokon túlmutató szemléletmóddal és szervezeti felépítéssel rendelkezik, és meghatározó piaci szereplővé válik Kelet- és Közép-Európában.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Minden területen voltak és a mai napig vannak olyan kiemelkedő személyek és személyiségek, akik inspirálnak és motiválnak. Minden nap igyekszem akár tőlük, akár a saját tapasztalataim révén tanulni valamit. A sport területét különösen azért emelném ki, mert ott a hagyományos üzleti modellekkel szemben emberi oldalon és a társadalmi felelősségvállalás terén nagyon sokat tanultam.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– A mai világban úgy vélem, hogy nem elegendő az anyagi elismerés, vagy egy egyszerű bónusz, azonban ez is fontos eleme egy csomagnak. Tapasztalataim azt igazolják, hogy az erkölcsi megbecsülés, a továbbképzés és fejlődés lehetőségének biztosítása, a rugalmas és kényelmes munkakörülmények, a szervezetfejlesztésre fordított idő és energia, az őszinte és nyílt vállalati kultúra, a kollégák véleményének, ötleteinek és kívánságainak a figyelembevétele mind-mind hozzájárul ma már a motivált és hatékony csapathoz.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Jogászként mindig is vonzott a reál irányú pénzügyi szakterület, de úgy gondolom, hogy sajnos az alapoktól kezdve viszonylag komoly hátránnyal indulok ezen a területen és nagyon sok energiába, időbe és szorgalomba telne, hogy ebben komolyabban elmélyedjek. A pénzügyi befektetések világa ugyanakkor nagyon csábító és egyben jövedelmező terület, mindenképpen fejlesztenem kell magam itt is.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az Y generáció tagjaként több összetevőt igényel ez az építkezés. A hagyományos ,,találkozunk, iszunk egy kávét, beszélgetünk” típusú kapcsolatok mellett – amit egyébként jobban preferálok – a digitális teret is használom, de abban nem feltétlenül mozgok olyan otthonosan. Az én barátaim a közösségi élet színhelyei, a kulturális -és sportrendezvények, a társasági összejövetelek, a kávézók, valamint az éttermek.

– Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztratív teendőkre, olyan feladatokra, amit ma már egy MI által irányított asszisztens hatékonyabban elvégez, mint én. Mondhatom, hogy olyan emberekre, akik az energiáimat feleslegesen kimerítik és elszívják.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Újabban azzal, hogy olyan terméket vagy szolgáltatást vásárolok, ami mögött nincs, vagy alig van érték, vagy olyan emberek tolakodnak (push hatás), akikre csak az energiámat pazarlom el, de vissza semmit sem adnak.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A társadalmi felelősségvállalás részeként és a fenntarthatóság jegyében szervezett keretek között is elvállalok ilyesmit (például szemétszedés), de úgy vélem, hogy egyedileg és egyénileg is lehet segíteni az embereken, csak meg kell ragadni az adandó alkalmat. Amit egyébként kipróbálnék, az egy flash mob koncert szervezése.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az eddigi életutam során mindig is nagyra becsültem a világot felfedező utazásokat, a szellemiséget gazdagító élményeket, az önmagam fejlesztését és az egészségem megóvását, de nem vetettem meg a kulináris élvezeteket, a kulturális- és sporteseményeket sem.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás, az utazás és az új helyek felfedezése mindig is táplálták a lelkemet és inspirálták a gondolkodásomat, szeretek új, értékes emberekkel találkozni, és valami újat elsajátítani. De egy színpadi mű, vagy egy ízletes vacsora, egy erdőben tett kerékpártúra is megadja ezt a boldogságot!

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS