Januártól jön az innovációs kkv-voucher

2024. 11. 10., 19:50

Új pályázati konstrukciót hirdet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, elsősorban a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat segítve innovációs törekvéseikben – tájékoztatott a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Az „Alkalmazott kutatási és innovációs szolgáltatások fejlesztése” elnevezésű, 2,5 milliárd forint keretösszegű pályázat keretében a Nemzeti Innovációs Ügynökségen és a Bay Zoltán Kutatóközponton keresztül a vállalkozások széles körben vehetnek igénybe – az innovációs utalványon keresztül jelentős kedvezménnyel – kutatás-fejlesztési és innovációs szolgáltatásokat.

„Stratégiai cél, hogy 2030-ra minden második magyar kkv innováljon, szemben a jelenlegi egyharmados aránnyal" – mondta Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár, hozzátéve: felmérések bizonyítják, hogy mindez a társadalom és a gazdaság egészére pozitív hatással lesz, hiszen az innovatív cégek 58 százalékkal hatékonyabban működnek, 2,5-szer több munkavállalót képesek foglalkoztatni, ráadásul 31 százalékkal magasabb bért fizetnek a nem innováló vállalkozásokhoz viszonyítva.

A program keretében a kkv-k nem közvetlen pénzügyi támogatást, hanem „innovációs vouchert” igényelhetnek, amelyen keresztül rendkívül kedvezményes feltételek mellett vehetik igénybe az innovációs szolgáltatásokat.

Az utalványt olyan innovatív vagy innovációra nyitott kkv-k és startupok igényelhetik, amelyek aktív projektfejlesztési vagy tőkebevonási szakaszban vannak. A Nemzeti Innovációs Ügynökség vállalati felmérést indít annak érdekében, hogy a vállalkozásokkal közösen alakítsa a jövő év elejétől igénybe vehető szolgáltatási csomagot. A cégek 2024. november 11-től az ügynökség honlapján elérhető űrlap kitöltésével jelezhetik igényeiket. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 03., 23:03
Közzétették az ESG törvény újabb módosításának tervezetét, amely jelentős egyszerűsítéseket ígér a vállalkozások számára a fenntarthatósági célú átvilágítási kötelezettségek teljesítésének területén. A változások – a módosító törvény elfogadása esetén – a kihirdetés után 30 nappal lépnének hatályba, míg a módosult bírságolási rendelkezések csak 2026-tól válnának alkalmazhatóvá. A javaslat által bevezetni kívánt legfőbb változtatásokról a DLA Piper Hungary készített összefoglalót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS