Változtat tájékoztatási gyakorlatán a WhatsApp

Változtat tájékoztatási gyakorlatán a WhatsApp
2023. 03. 06., 16:40

A WhatsApp a jövőben átláthatóbban tájékoztatja felhasználóit a szerződésmódosulásokról és tiszteletben tartja döntéseiket.

Több ponton fejleszt kereskedelmi gyakorlatán a WhatsApp, az Európai Bizottságot és a tagállami hatóságokat tömörítő Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózatnak (Consumer Protection Cooperation Network; CPC) tett kötelezettségvállalásai alapján. A népszerű ingyenes üzenetküldő és VoIP szolgáltatás amerikai üzemeltetője a hatóságokkal és az Európai Bizottsággal folytatott, több fordulós párbeszédet követően döntött a vállalásokról.

A párbeszédre a Svéd Fogyasztóvédelmi Ügynökség és az Ír Verseny- és Fogyasztóvédelmi Bizottság vezetésével, valamint az Európai Bizottság támogatásával került sor.

A jogérvényesülésért felelős biztos, Didier Reynders így nyilatkozott: „Üdvözlöm a WhatsApp azon törekvését, hogy gyakorlatai megváltoztatása révén megfeleljen az uniós szabályozásnak: aktívan tájékoztassa a felhasználókat a szerződésüket érintő bármilyen változásról, és vegye tudomásul a döntésüket ahelyett, hogy újra és újra feltenné nekik ugyanazt a kérdést az alkalmazás megnyitásakor. A felhasználóknak jogukban áll érteni, hogy mibe egyeznek bele és hogy a választásuk milyen következményekkel jár, annak érdekében, hogy eldönthessék, kívánják-e a továbbiakban is használni a felületet.”

A Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat 2022 januárjában küldött először levelet a WhatsAppnak, miután az Európai Fogyasztók Szervezete és annak nyolc tagszervezete arra figyelmeztetett, hogy a WhatsApp tisztességtelen gyakorlatot folytat a szolgáltatási feltételeinek és adatvédelmi szabályzatának frissítéseivel kapcsolatban. 2022 júniusában a Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat újabb levelet küldött a WhatsAppnak, megismételve arra vonatkozó felszólítását, hogy a fogyasztókat közérthető módon kell a platform üzleti modelljéről tájékoztatni, és különösen azzal kapcsolatban kell egyértelműen fogalmazni, hogy a WhatsApp a felhasználók személyes adataival kapcsolatos kereskedelempolitikája révén bevételhez jut-e. A Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózattal és a Bizottsággal folytatott tárgyalásokat követően a WhatsApp megerősítette, hogy nem adja ki a felhasználók személyes adatait reklámcélokra.

Mit vállal a WhatsApp?

A WhatsApp a szabályzatai frissítései során ezentúl

  •  világos tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen változtatásokat kíván eszközölni a felhasználói szerződésekben és ezek milyen hatással lehetnek a felhasználók jogaira;
  • ugyanolyan jól látható módon kínálja fel a frissített felhasználási feltételek elutasításának lehetőségét, mint az elfogadásukét;
  • biztosítja a felhasználók számára a frissítésekről szóló értesítés kihagyásának vagy az átolvasásuk késleltetésének lehetőségét, továbbá tudomásul veszi a felhasználó döntését és nem küld ismételt értesítéseket.

GVH, Európai Bizottság

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS