Változtat tájékoztatási gyakorlatán a WhatsApp

Változtat tájékoztatási gyakorlatán a WhatsApp
2023. 03. 06., 16:40

A WhatsApp a jövőben átláthatóbban tájékoztatja felhasználóit a szerződésmódosulásokról és tiszteletben tartja döntéseiket.

Több ponton fejleszt kereskedelmi gyakorlatán a WhatsApp, az Európai Bizottságot és a tagállami hatóságokat tömörítő Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózatnak (Consumer Protection Cooperation Network; CPC) tett kötelezettségvállalásai alapján. A népszerű ingyenes üzenetküldő és VoIP szolgáltatás amerikai üzemeltetője a hatóságokkal és az Európai Bizottsággal folytatott, több fordulós párbeszédet követően döntött a vállalásokról.

A párbeszédre a Svéd Fogyasztóvédelmi Ügynökség és az Ír Verseny- és Fogyasztóvédelmi Bizottság vezetésével, valamint az Európai Bizottság támogatásával került sor.

A jogérvényesülésért felelős biztos, Didier Reynders így nyilatkozott: „Üdvözlöm a WhatsApp azon törekvését, hogy gyakorlatai megváltoztatása révén megfeleljen az uniós szabályozásnak: aktívan tájékoztassa a felhasználókat a szerződésüket érintő bármilyen változásról, és vegye tudomásul a döntésüket ahelyett, hogy újra és újra feltenné nekik ugyanazt a kérdést az alkalmazás megnyitásakor. A felhasználóknak jogukban áll érteni, hogy mibe egyeznek bele és hogy a választásuk milyen következményekkel jár, annak érdekében, hogy eldönthessék, kívánják-e a továbbiakban is használni a felületet.”

A Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat 2022 januárjában küldött először levelet a WhatsAppnak, miután az Európai Fogyasztók Szervezete és annak nyolc tagszervezete arra figyelmeztetett, hogy a WhatsApp tisztességtelen gyakorlatot folytat a szolgáltatási feltételeinek és adatvédelmi szabályzatának frissítéseivel kapcsolatban. 2022 júniusában a Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat újabb levelet küldött a WhatsAppnak, megismételve arra vonatkozó felszólítását, hogy a fogyasztókat közérthető módon kell a platform üzleti modelljéről tájékoztatni, és különösen azzal kapcsolatban kell egyértelműen fogalmazni, hogy a WhatsApp a felhasználók személyes adataival kapcsolatos kereskedelempolitikája révén bevételhez jut-e. A Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózattal és a Bizottsággal folytatott tárgyalásokat követően a WhatsApp megerősítette, hogy nem adja ki a felhasználók személyes adatait reklámcélokra.

Mit vállal a WhatsApp?

A WhatsApp a szabályzatai frissítései során ezentúl

  •  világos tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen változtatásokat kíván eszközölni a felhasználói szerződésekben és ezek milyen hatással lehetnek a felhasználók jogaira;
  • ugyanolyan jól látható módon kínálja fel a frissített felhasználási feltételek elutasításának lehetőségét, mint az elfogadásukét;
  • biztosítja a felhasználók számára a frissítésekről szóló értesítés kihagyásának vagy az átolvasásuk késleltetésének lehetőségét, továbbá tudomásul veszi a felhasználó döntését és nem küld ismételt értesítéseket.

GVH, Európai Bizottság

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS