OTP Nyugdíjpénztár

Itt találod az összes cikket a „OTP Nyugdíjpénztár” témában!

Trendforduló előtt a társadalom: egyre kevesebben fognak eltartani egyre többeket

Trendforduló előtt a társadalom: egyre kevesebben fognak eltartani egyre többeket

Az OTP Nyugdíjpénztár tapasztalatai szerint a magyarok még nem kezdtek felkészülni az anyagi gondoktól mentes időskorra.
2023. 08. 16., 20:07
Idősen is szeretnénk anyagilag függetlenek lenni

Az egyik legnagyobb félelem az időskorral kapcsolatban az, hogy rokonokra vagy másokra kell majd támaszkodni anyagilag – derült ki az OTP Nyugdíjpénztár felméréséből.

2023. 07. 12., 19:21
Évek helyett érdemes évtizedekre előre tekinteni, ha nyugdíjról van szó

Az OECD előrejelzése szerint 2080-ra a dolgozók-eltartottak aránya jelentősen változni fog, 100 aktív korú emberre 61 hatvanöt évesnél idősebb, azaz nyugdíjaskorú fog jutni a tagállamokban. A problémát egyéni szinten tudatos és előrelátó öngondoskodással lehet kezelni.

2022. 08. 23., 16:23
Budapesten céltudatosan kérnek kölcsön

Leggyakrabban a községekben élők fordulnak a szüleikhez vagy rokonaikhoz támogatásért, ha megszorulnak anyagilag. Ezzel szemben a budapestiek kétszer is meggondolják, hogy kölcsönkérjenek-e.

2021. 11. 25., 16:29
A 40 pluszosok temetik nyugdíjas álmaikat

A fiatalok sokkal derűsebb jövőképpel rendelkeznek nyugdíjas éveikről, mint a 40 év feletti lakosság – derült ki az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb, reprezentatív kutatásából.

2019. 11. 07., 17:00
Akciódús nyugdíjas évekre vágynak a férfiak, a nők inkább unokáznának

Női és férfi elvárások jelentősen különböznek, főleg ha a boldog nyugdíjaskorról van szó. Az OTP Nyugdíjpénztár megbízásából készült kutatásából kiderült, hogy amíg a nők boldogan hátradőlnének, addig a férfiak még új dolgokat próbálnának ki időskorukban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS